Mandžukić: Brazil je odličan, ali mi prolazimo skupinu, a poslije je sve moguće

Foto: Drago Sopta / HNS

MARIO MANDŽUKIĆ propušta otvaranje SP-a, ali bit će spreman za sljedee utakmice Brazilu. Ne želi da napišemo "za dvije" preostale utakmice:

"Skupina je jaka, ne smijemo nikoga podcijeniti - na SP-u nema lakih protivnika - a cilj je prolazak skupine. Poslije je sve moguće."
 
Prvim golom u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda u Zagrebu,  Mandžukić je Hrvatskoj trasirao put prema Brazilu, ali na istoj utakmici zaradio je crveni karton i utakmicu suspenzije. Jednu, ali onu koja se čeka cijeli život. 
 
"Bilo je u žaru borbe i nespretno. Utakmicu protiv Brazila gledat ću kao navijač, ali bit ću spreman za ostale utakmice. Naravno da mi je žao, propuštam Brazila na otvaranju SP-a, koga to ne bi žalostilo. Ne vjerujem da ću biti nervozan čekajući Kamerun."
 
Ne igra protiv Brazila, ali iz Bayerna, koji će uskoro biti njegov bivši klub, poznaje neke još aktualne i bivše suigrača, koji će 12. lipnja biti na suprotnoj strani:
 
"Znam Luiza Gustava i Dantea. Brazil nakon dugo vremena opet ima odličnu reprezentaciju. Neće nam biti lako, ali i mi smo dobri. Pokazat ćemo na terenu da se možemo nositi sa svima, imamo stvarno dobru momčad." uvjeren je Mandžukić.
 
Komentirao je i udarničku atmosferu na treninzima, gdje se nitko ne štedi, jer svi žele biti na popisu 23-ojice za Brazil:
 
"U ovih par dana u Bad Tatzmannsdorfu vidi se da svaki igrač daje sve od sebe. Želimo li nešto postići, moramo se osjećati moćno, a takvi smo uvijek pružali dobre igre i ostvarivali dobre rezultate. Lijepo je biti u reprezentaciji, na pripremama za veliko natjecanje, jer poslije napornih treninga, družimo se i smijemo."
 
Mandžukić je naravno siguran, ne samo za odlazak u Brazil, nego i za prvu momčad (osim dakako u prvoj utakmici), ali ne kalkulira:
 
"Nikada se nisam bojao ozljeda, idem maksimalno u svakoj utakmici. Ako bih počeo razmišljati o ozljedama, vjerojatno bi me i zadesila neka. Srećom, zasad ih nemam".

Pročitajte više