Marko Arapović napušta Cibonu, Petrović nudi Blassingameu sporazumni raskid ugovora

Foto: Hina

MARKO ARAPOVIĆ, kapetan košarkaške reprezentacije Hrvatske do 18 godina, procijenio je da u Ciboni nema adekvatne uvjete za daljnji razvoj.

> Volonter Aco spašava Cibonu: "Ispričavam se svima koji su prevareni, ovo je zadnja šansa"

Misija za spas Cibone, koju vodi Aleksandar Petrović, doživjela je prvi težak udarac. U Petrovićevim projekcijama 18-godišnji krilni centar Marko Arapović bio je označen kao jedan od glavnih igrača oko kojih će se graditi Cibonina momčad za budućnost. Međutim, kapetan U-18 reprezentacije Hrvatske koja je prošlog tjedna u Turskoj osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu, odlučio je napustiti klub iz Savske.

"Marko je procijenio da u Ciboni nema adekvatne uvjete za daljnji igrački razvoj", izjavio je za Hinu Markov otac Franjo Arapović, proslavljeni hrvatski reprezentativac i igrač Cibone, te dodao da još uvijek nije poznato gdje će njegov sin nastaviti karijeru.

Petrović: Tražit ćemo odštetu, čuo sam da odlazi u Cedevitu

Ovakva odluka nije iznenadila Aleksandra Petrovića.

"Žao mi je što to nisam čuo od Marka, već od njegova oca, ali bio sam spreman na takav odgovor, s obzirom na to da sam već prije čuo glasine da su Arapovići sve dogovorili s Cedevitom. Naravno, mi ćemo pravno braniti svoje interese i tražiti odštetu koja Ciboni pripada. No, šteta je jer smo oko Marka bili spremni složiti lijepu priču. Ponudili smo mu novi četverogodišnji ugovor sa zajamčenih 25 do 27 minuta na parketu, što dosada nikome nije nuđeno", rekao je za Hinu Aleksandar Petrović koji se zajedno s trenerom Slavenom Rimcem sada mora okrenuti novim igračkim rješenjima.

"Imamo drugu opciju, ali ne mogu izaći u javnost s imenom dok ne potpišemo ugovor."

Odlazi i Blassingame

U danima koji dolaze Cibona mora riješiti i pitanje postojećeg ugovora s Amerikancem Jerelom Blassingameom, jednim od najzaslužnijih igrača za prošlogodišnje Cibonine uspjehe i osvajanje naslova pobjednika regionalne ABA lige.

"Njemu ćemo ponuditi isplatu dvije zaostale plaće i premija za prošlu sezonu te tražiti sporazumni raskid ugovora, jer ga financijski ne možemo ispratiti", rekao je Petrović.

Pročitajte više