Mate Bilić ima recept za Španjolsku: Uzmite im loptu i dodajte ju Modriću!

MATE BILIĆ jedini je hrvatski napadač u španjolskom prvenstvu. Dugogodišnji as donedavnog prvoligaša Sporting Gijona odgovarao je na pitanja Marcinih čitatelja uoči susreta Hrvatske i Španjolske na Europskom prvenstvu.

I on se, kao i izbornik Slaven Bilić te njegovi igrači, suočio s pitanjem oko namještanja rezultata jer bi 2:2 odvelo obje momčadi u četvrtfinale, a Talijani bi ispali i u slučaju uvjerljive pobjede nad Irskom.

"2:2 bi bilo odlično za obje ekipe, ali teško da će se to dogoditi jer i jedni i drugi žele pobjedu. Ipak, proći će i jedni i drugi jer Italija neće dobiti Irsku", rekao je Bilić.

"Hrvatska mora Španjolskoj uzeti loptu. Bit će teško, ali morat će se boriti, pritisnuti Xavija, Iniestu i Alonsa, a onda napasti iz brzih kontranapada. Važno je dodati loptu Modriću. Modrić, Srna i Rakitić bit će ključ hrvatske igre, dok će vezni red igrati najvažniju ulogu kod Španjolaca", dodao je.

Bilić predviđa Torresu titulu najboljeg strijelca prvenstva, a o Jelaviću je rekao: "Mlad je s puno potencijala. Vidjet ćemo kako će igrati".

Žali što nije s reprezentacijom u Poljskoj. "Očekivao sam nastup, ali nedostajalo mi je utakmica ove sezone. Poštujem izbornikovu odluku i njemu i igračima želim sreću".

"Modrić je blizu dolaska u Španjolsku"

Komentirao je Bilić i situaciju u HNS-u te najavljeni dolazak Davora Šukera na mjesto predsjednika Saveza: "On je idol. Nadam se da će popraviti hrvatski nogomet".


Prije nekoliko se tjedana po engleskim i španjolskim medijima počeo spominjati navodni interes Real Madrida Luku Modrića, a Bilić tvrdi da priča nije neozbiljna.

"S Modrićem sam vrlo dobar. Iako voli Premierligu, Luka želi igrati u Španjolskoj. Vrlo je blizu transfera", tvrdi Bilić.

I Šuker je u nedavnom intervjuu za Marcu preporučio Tottenhamovog nogometaša Realu.

"Ponosan sam što Šuker misli da mogu igrati za Real Madrid. To je dobro. Zahvaljujem mu na tim riječima", prenosi Daily Mail Modrićeve riječi.

Pročitajte više