Mate Bilić potpisao za Split! "Hajduk je moj klub, ali ja sam profesionalac"

Foto: Guliver Images/Getty Images

MATE BILIĆ novi je igrač Split! Iskusni napadač, koji je većinu svoje karijere proveo u španjolskoj Primeri, vraća se kući nakon dugih 12 godina.

Bilić je službeno predstavljen, a objavljeno je kako je potpisao ugovor na dvije godine.

Bilić je karijeru započeo u Hajduku, a zatim je preko Mosora otišao u Zaragozu. Tamo je godinu dana proveo na posudbi igrajući za Almeriju i Sporting, a nakon rastanka sa Zaragozom igrao je u Cordobi, Lleidi, Rapidu i na kraju u Sportingu.

Bilić: Sve smo se dogovorili za 10 minuta

Bilić je na predstavljanju bio presretan zbog povratka u Hrvatsku.

"Došao sam u klub koji je strašno napredovao. Žao mi je što nije ostvario plasman u Europu, ali vidim da su ambicije visoke i to je bitno", rekao je Bilić na predstavljanju, a zatim se osvrnuo na pitanje zašto nije otišao u Hajduk.

"Gledajte, drago mi je što sam se vratio u Split. Nije mi bilo lako vani toliko dugo godina. Što se tiče Hajduka, praktički me nitko nije kontaktirao. S druge strane, tu su me kontaktirali Križanac i odvjetnik Kruno Peronja, a predsjednik Žužul je došao u Španjolsku i sve smo se dogovorili za 10 minuta. Mi svi u Dalmaciji navijamo za Hajduk, ali ja sam profesionalac, svoj kruh zarađujem pošteno i od njega živi moja obitelj", poručio je novi napadač Splita.

Pročitajte više