Mateša ne da račune Jovanoviću, ministar blokirao sredstva HOO-u!

Foto: Cropix / D. Sopta

MINISTAR sporta Željko Jovanović napravio je potez kakav u HOO-u dugo nisu doživjeli. Usudio ih je pitati račune za sredstva koja primaju iz proračuna, ali predsjednik Zlato Mateša odbio je iste ispostaviti ministarstvu sporta, objavljeno je u Dnevniku 3.

Pozivajući se na autonomnost nevladine udruge, što je zrakoprazni prostor za hrvatsko slovo zakona, Mateša je došao na Jovanovićev front.

Nakon izrade strategije razvoja hrvatskog sporta, dokumenta kojim je nakon niza godina popisao financijsko stanje sporta u državi i otkrio da novca itekako ima - ali nitko ne zna gdje odlazi, Jovanović je pokucao i na vrata olimpijskog odbora, čiji predsjednik je prilikom nedavnog reizbora poručio da upravo državne tvrtke moraju spašavati hrvatski sport, iako ih one i drže na životu. Jovanovića konketno zanimaju računi koji pravdaju sredstva od igara na sreću, a kojima Vlada financira HOO-u. Veći dio tog kolača sada traže i drugi sportski savezi. Ministarstvo analogijom stvari ima pravo kontrolirati novac koji daje, mišljenja su stručnjaka. Nitko od hrvatskih olimpijaca koji će također ispaštati zbog blokade sredstava nije htio govoriti o slučaju,

Za sada Jovanović traži da opravdaju samo onaj novac koji im daju hrvatski građani, a Matešina prva reakcija ne šalje ohrabrujuću poruku.

Pročitajte više