Medić: Povlačenje momčadi s terena bila je stilska figura

Foto: Hina

DAN nakon europskih ispita domaćih prvoligaša fokus domaće sportske javnosti vraća se na travnjake HNL-a. Treće kolo novog prvenstva međusobnim ogledom otvaraju Zagreb i Lokomotiva, gdje drugdje nego u Kranjčevićevoj, na stadionu koji i jedan i drugi klub vode kao domaći.

Mediću je povlačenje momčadi s terena bila samo stilska figura
 
Zagreb je upisao dva poraza na startu sezone, od Rijeke 3:1 te od Slaven Belupa 3:2, a upravo je ovaj posljednji posebno zabolio predsjednika i trenera Dražena Medića, koji je čak najavio povlačenje momčadi s terena u slučaju nove loše arbitraže, kakva je prema njegovom mišljenju bila u Koprivnici.
 
No, nekoliko dana poslije ipak je "promijenio ploču": "To je bila stilska figura, nekakav moj apel javnosti da se utječe na stvari koje su svima uočljive i nemaju nikakvog smisla. Znam da nije sportski povući momčad s terena, ali kada cijeli sustav ne želi ispravljati nepravilnosti u nogometu, onda se koriste stilske figure kako bi se skrenula pažnja."
 
Nakon spominjanja nekih grešaka na štetu Zagreba još prije dvije godine, okrenuo se i susretu u petak: "Lokomotiva je za nas najteži suparnik u ovom trenutku, ima široki raspon igre u svim segmentima i igrače koji svakome u HNL-u mogu napraviti veliki nered."
 
Ivković neće više tolerirati manjak agresivnosti
 
S druge strane Lokosi se Pjesnicima suprotstavljaju nakon vrlo čudnog poraza od Dinama u prošlom kolu, kad su u posljednjih desetak minuta prosuli vodstvo 3:1. Manjak borbenosti i agresije izostao je u tim zadnjim minutama, a Tomislav Ivković ne želi da se to ponovi.
 
"Talent mojih igrača je neupitan, no on nije dovoljan, da bi se pretvorio u pobjede potrebna je agresivnost. Neki će biti pred izlaznim vratima kluba ako i dalje nastave s neagresivnošću", poruka je stratega kluba s Kajzerice.
 
"Uvjeren sam da ćemo se protiv Zagreba pokazati u pravom svjetlu i da ćemo zagrebačkim ljubiteljima nogometa pokazati još jednom kvalitetnu igru koja će nam donijeti drugu pobjeud u prvenstvu. No, morat ćemo proliti puno znoja kako bismo pobijedili Zagreb", zaključio je, a u odnosu na susret s Dinamom ovaj put na raspolaganju Ivković neće imati ozlijeđenog Doležala.
 
Bit će ovo ukupno deseti ogled ovih suparnika u HNL-u, Lokomotiva ima pet pobjeda, Zagreb dvije, a dva su susreta završila bez pobjednika. Gol razlika je 17:11 na strani Lokosa. 
 
Susret na stadionu u Kranjčevićevoj ulici počinje u 20:15.

Vjerojatni sastavi:

Zagreb: Livaković - Jurendić, Musa, Kolinger, Štiglec - Krovinović, Matić Stepčić - Konopek, Medić, G. Boban
 
Lokomotiva: Zelenika - Bartolec, Prenga, Čalušić, M. Musa - Begonja, Šovšić, Pavičić - Mišić, Budimir, Pajač
 

Pročitajte više