Medveščak se oprostio: Ova publika zaslužuje naslov prvaka

DA STE se kojim slučajem zatekli u blizini Doma sportova nakon utakmice Medveščaka, a niste znali rezultat, sigurno biste zaključili da su Medvjedi slavili protiv KAC-a. Navijači su ispred dvorane pjesmom i bubnjevima čekali izlazak svojih heroja koji su pola sata prije toga ispali u polufinalnu EBEL-a. Dugo nakon poraza navijače ni puškom niste mogli potjerati s tribina, slavili su kao da su osvojili prvenstvo.

Ali, nažalost Medveščak je poražen. KAC je promarširao kroz Ledenu, slavio 5:2 i upisao četvrtu pobjedu koja ga vodi na sudar s Linzom. Nemojmo se vaditi na suce, Austrijanci su u pet utakmica bili bolja momčad i zasluženo prošli. Iako Medvjedi mogu biti zadovoljni svime što su pokazali ove sezone, ostaje pitanje je li se protiv KAC-a moglo bolje, posebno da nije bilo bespotrebnih suspenzija Prpica i Banhama. S oslabljenom momčadi, bilo se teško suprotstaviti momčadi koja je prije tri godine osvojila ligu.

"Jako smo dobro igrali u sezoni, ali u polufinalu nismo bili dovoljno dobri. Razočarani ste kad izgubite u polufinalu. KAC je bio bolji, ali ima stvari koje se moraju popraviti u ligi. Naš cilj je napraviti bolju momčad", rekao je trener Medveščaka Marty Raymond.

Raymond je impresioniran navijačima koji su ih pratili cijelu sezonu. "Ovo su sjajni navijači. Ljudi vole hokej, a to se vidi po ovacijama koje smo dobili iako smo izgubili. Ostao sam bez riječi."

Raymond nije htio otkriti kojim igračima nije zadovoljan i hoće li ostati i sljedeće sezone.

"Prerano je govoriti o tome. Razgovarat ćemo o tome i vidjeti. Ali, svakako imam dobar motiv da ostanem - osvajanje naslova prvaka. Navijači to zaslužuju."

Pročitajte više