Medveščak smanjio vodstvo KAC-a, za pobjedu strepili do zadnje sekunde!

MEDVEŠČAK je u trećoj utakmici polufinala doigravanja EBEL-a pobijedio KAC 3:2 (2:0, 0:0, 1:2) i time u seriji do četiri pobjede smanjio na 1:2! Dva gola za Medveščak zabio je Zanoški, jednog je dodao Kinasewich, a za KAC su strijelci bili Reichel i Hundertpfund. Četvrta utakmica igrat će se u utorak u Klagenfurtu.

Medvjedi su ovaj dvoboj odigrali puno pametnije nego prethodna dva - nisu nasjedali na provokacije Austrijanaca (kojih niti ove nedjelje nije nedostajalo), a od prve sekunde krenuli su nabrijani, ljuti zbog svega što se događalo u prva dva okršaja serije.

Fantastična partija Zanoškog

Furiozni početak vrlo brzo je stigao na naplatu - poslije četiri i pol minute igre Ryan Kinasewich je s lijevog krila, iz neposredne blizine, zabio Chiodu za 1:0. Nervoza se već tada počela uvlačiti u redove KAC-a, da bi u osmoj minuti dogodilo se prvo isključenje. Johannes Kirisits isključen je zbog udaranja palicom, a samo minutu kasnije, uslijed velikog pritiska, Tomislav Zanoški s igračem više povećava prednost Medvjeda.

Prije kraja prvog perioda Kirisits je opet udarao palicom, ali Medveščak njegovo novo isključenje nije uspio kapitalizirati. Jedini put do powerplayja momčad iz Klagenfurta stigla je u 23. minuti, kada je Adam Naglich isključen zbog povlačenja, ali Medvjedi su se obranili, baš kao i u 38. minuti, kada je Tyler Scofield išao sam na Kristana u situaciji kad je Medveščak imao igrača više. Scofield je mogao birati gdje će smjestiti pak, ali pogodio je stativu, pa se u zadnju trećinu ušlo s 2:0.

Grogirani Austrijanci umalo izborili produžetak

U istoj (45.) minuti Medveščaku je isključen Macaulay, ali i Zanoški se je riješio jednog igrača, otvorio si kontru i sjurio se prema Chiodu koji nije imao šanse. Medvjedi su s igračem manje poveli 3:0! Činilo se tada kako je sve riješeno, ali već u idućoj minuti s igračem više Reichel vraća nadu Austrijancima.

Samo minutu (52.) nakon što je Marty Raymond pozvao time-out zbog dogovora za sami finiš, Thomas Hundertpfund je uz dosta sreće zabio iz velike udaljenosti. Svim silama nasrnuli su igrači KAC-a tada prema Kristanu, ali Slovenac je uz pomoć obrane uspio sačuvati svoj gol netaknutim, čak i onda kad su gosti pokušali do izjednačenja stići vađenjem svog vratara.

Raymond: Ovaj put nismo nasjeli na provokacije

"Vrlo sam ponosan, moji igrači pokazali su veliku želju, volju i odlučnost. Brine je bio bolestan dva dana, kao i još dvojica. Suci, oni su dio utakmice, nikad im nije lako, ali nadam se da će nastaviti ovako. Također, drago mi je što moji momci nisu nasjedali na provokacije", rekao je poslije utakmice Marty Raymond za HTV.

Zanoški: Napokon smo imali fer suđenje

Dvostruki strijelac, Tom Zanoški, također je apostrofirao suđenje kao bitan faktor uspjeha Medvjeda: "Napokon smo imali utakmicu koja je bila manje-više fer. Suci su dobro odradili svoj posao, očekivamo da tako i nastave, jer pod ovakvim uvjetima mi ćemo biti uspješni. Trebali smo drukčije postupiti s njima od prve utakmice, ovaj put smo to dobro napravili. U utorak očekujemo teške uvjete i tešku utakmicu. Neke stvari smo večeras popravili, a pomogli su nam i mladi igrači. Lijepo je znati da se i na njih možemo osloniti", zaključio je Zanoški.

Pročitajte više