Mihajlović: Hrvatska je bolja od Srbije, ali sve se stigne promijeniti

IZBORNIK nogometne reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović tvrdi da odlazi s mjesta izbornika ako ne uspije izboriti Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Srbija je u kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom, Škotskom, Belgijom, Makedonijom i Walesom. U razgovoru za "Blic" Mihajlović se, naravno, prvo dotakao najvećih rivala.

"Hrvatska je dobra ekipa. Modrić, Jelavić i Mandžukić su ekstra asovi. Organizirani su i fizički jaki. Trenutno su bolji od nas, favoriti skupine ispred nas i Belgije. Ali, sve se može promijeniti do naše međusobne utakmice", rekao je Mihajlović.

"Štimcu ću pružiti ruku kao i svakom drugom treneru"

Srbija u Zagreb prvi put stiže na početku proljeća, 22. ožujka. Dodatnu napetost mediji stvaraju podsjećanjem na sukob aktualnih izbornika Štimca i Mihajlovića na finalu Kupa Jugoslavije. Hajduk je slavio s 1:0, a dvojac se na terenu sukobio u gužvi nakon oštrog starta bivšeg srpskog reprezentativca. Obojica su isključeni, a Mihajlović je kasnije tvrdio da mu je Štimac rekao "dabogda ti pobili sve u Borovu". Štimac je to demantirao, a Miha danas kaže:

"Mediji pretjeruju baveći se time. Ta tema me uopće ne zanima. Štimcu ću pružiti ruku kao i svakom drugom treneru i na tome će sve završiti. Tako nalaže moja kultura".

Srbija više nije ista reprezentacija koja je prije dvije godine igrala na Svjetskom prvenstvu. U posljednjim euro-kvalifikacijama dogodile su se velike promjene.


"Pomladio sam ekipu, momci imaju potencijala, ali još trebaju rasti. Naš nogomet će za dvije-tri godine imati jaku momčad. S njima ću pokušati otići na SP, ali to je moj rizik. Želim da igraju mladi i vjerujem da ćemo otići u Brazil", kaže bivši trener Catanije, Bologne i Fiorentine.

Krkić još razmišlja o Srbiji?

Mihajlović je otkrio probleme s vratarima i napadačima, nedostaje i pravi vođa na terenu nakon odlaska Dejana Stankovića i Nemanje Vidića. Otpisani su i Žigić, Pantelić, dok se Krasić mora dokazati u klupskom dresu. Vjeruje u talentiranu mladu generaciju koja bi mogla dobiti i veliko pojačanje - Bojana Krkića.

"Pričao sam s njegovim ocem koji mi je rekao da Bojan mora vidjeti gdje će nastaviti karijeru. Dogovor je da se čujemo kad budu u Rimu. Još uvijek je u Romi, čekam da me pozove, ali zasad nije. Nikoga neću moliti da igra za reprezentaciju", kaže Mihajlović čija je politika obaveznog pjevanja himne prije utakmice postala hit u nogometnoj Europi. Adem Ljajić zbog "nepjevanja" je izbačen iz reprezentacije.

"Podigla se velika buka oko toga, ali nije ništa osobno. Ljajić je potpisao pravilnik o ponašanju, a nije ga poštovao. Svaki drugi igrači bi prošao isto".

Nakon "orlova" volio bi opet trenirati klub. Najveća želja je Crvena zvezda, gdje danas stoluje Robert Prosinečki. "Možda jednog dana, sada razmišljam samo o Srbiji".

Pročitajte više