Milić spasio Hajduk, koji je "napravio sve" da prokocka veliku prednost iz Koprivnice!

Foto: Joško Ponoš / Cropix

OČAJNI Hajduk ni sam ne zna kako je na svom terenu uspio sačuvati (1:1) prednost iz prve polufinalne utakmice (2:1). Hajdukovci su cijelu utakmicu odigrali neprepozatljivo loše i što je za Krstičevićevu momčad još čudnije - preplašeno.

Mišo demoralizirao mlade trupe: "Osigurali su opstanak" i stali

Mlada momčad očigledno se prepala velike prilike koja joj se ukazala, jer kako im je lijepo dan ranije "komplimentirao" njihov trener: "Svoj cilj za ovu sezonu ispunio sam kada sam osigurao opstanak".

Izbaciti ovakvog Hajduka nije nikakva "senzacija"

Hajduk je na svom terenu, u utakmici sezone i u idealnim uvjetima: Pred više od deset tisuća gledatelja i kapitalom od 2:1 iz prvog dvoboja u Koprivnici, odigrao ne hajdučki, nego kukavički i davljenički, a Slaven itekako može žaliti, jer trebao je na Poljudu uvjerljivo slaviti i proći u finale.

Mnogi izvjestitelji s ovog meča pišu i govore kako je Slaven bio blizu "senzacije". Nejasno je samo po čemu je to senzacija što je ispala momčad koja je suparnika potpuno nadjačala i zaslužila siguran prolazak?

Slaven se nametnuo kao gazda na Poljudu

Slaven je jednostavno nadigrao Hajduk: Zgusnutom sredinom stvorio je višak igrača i oduzimao sve ničije lopte, a brzim otvaranjem i osvajanjem prostora s loptom u posjedu, inicijativu pretvarao u prilike.

Baš tako je došao do vodstva nakon malo više od pola sata igre: Rak je s desne strane proigrao Purića, koji centrira na peterac, gdje Glavica trese Hajdukovu mrežu.


Šest minuta poslije, U velikoj gužvi pred Hajdukovim golom Kokalović puca na petercu, okrenut leđima vratima, hajdukovci odbijaju do Gregurine, koji ima gol kao na dlanu, ali promašuje loptu!

Blažević na streljani, ali goste za promašaje kažnjava Milić

Hajdukovce su lijepo ispunjene tribine zasluženim zviždukom poslale na nezasluženi odmor, ali u prvih 15 minuta, tri velike prilike za Slaven! Čanađija puca, udarac se od bloka odbija do Purića, koji tuče jako blizu Blaževićeve lijeve vratnice. Zatim Blažević sjajnom obranom spašava udarac glavom Bubnjića, a četiri minute kasnije, Purić s desne strane ubacuje za Brleka, koji glavom s pet metara puca preko gola.

U 72. minuti Milić spašava Hajduk, a za promašaje kažnjava Slaven, tako što glavom šalje u mrežu Vukovićev ubačaj iz kornera, ali gol umjesto da konsolidira hajdukovce, razbjesnio je goste.

Tri zicera gostiju u jednom napadu

Do kraja utakmice bili su bolji i opasniji, u stalnoj potrazi za golom i barem penalima, koji bi se pucali odmah, bez produžetaka.

Najbliže tome bili su u 76. minuti, kada je Slaven imao tri velike prilike u istom napadu: Blažević brani Glavici, koji puca sam ispred njega, zatim Maloča s crte izbija Rakov udarac i na kraju Glavica s pet metara puca pored gola!

Četiri minute sudačke nadoknade donosi napade Slavena u valovima, ali bez učinka i Hajduk se provukao u finale, gdje ga čeka Lokomotiva.

Pročitajte više