Mladi Hrvati pobjedom otvorili Euro u Bugarskoj

Foto: Screenshot; HNS

HRVATSKA U-17 reprezentacija pobijedila je domaćina Bugarsku s 2:0 u 1. kolu skupine A na Europskom prvenstvu.

Izabranici Darija Bašića u vodstvo su došli preko Matka Babića u 20. minuti. Njemu je za vodstvo Hrvatske asistirao Sosa. Konačnih 2:0 postavio je igrač Dinama Adrian Blečić na asistenciju Josipa Brekala.

"Kao što smo i očekivali, bilo je jako teško na otvaranju Europskog prvenstva protiv domaćina pred 10.000 ljudi. Pritisak je bio i na nas i na njih, osjetila se nervoza", rekao je Bašić nakon utakmice, a prenosi HNS.

"Dobro smo ušli u utakmicu i prvih pola sata igrali dosta kvalitetno, a u drugom poluvremenu imali smo velik broj neiskorištenih šansi. Zato smo na kraju opasno živjeli, s obzirom da su Bugari pokazali inicijativu, ali zbog naših grešaka. Šansu smo im otvorili zato što nismo ranije riješili utakmicu. Bugari su bili u grču, no podrška s tribina dala im je dodatnu snagu i energiju. Ipak, mi smo ovisili sami o sebi. Mogli smo završiti utakmicu i s manje umora te manje kartona, koji bi se mogli pokazati bitnima i zbog toga mi je žao. Neke sitnice treba ispraviti uoči Austrije", nadodao je izbornik mlade reprezentacije.

Neugodni Austrijanci


U drugoj utakmici skupine A, Španjolska i Austrija remizirale su 1:1 što znači da je Hrvatska nakon prvog kola na prvom mjestu u skupini. Bašićevi igrači u drugom kolu igraju protiv Austrije, a utakmica je na rasporedu 9. svibnja u 12 sati.

"Austrija je čvrsta, disciplinirana, vratila se protiv Španjolske nakon 0:1 premda su Španjolci dominirali. Mogli su Austrijanci pred kraj i iznenaditi pobjedom. Imaju dosta igrača s naših područja, imaju dozu talenta i kvalitete koja ih prije nije krasila", zaključio je Bašić.

U-17: BUGARSKA - HRVATSKA 0:2 (0:1)

Europsko prvenstvo, Skupina A, 1. kolo.

Stara Zagora, Bugarska.

Sudac: P. Raczkowski (Poljska)

Strijelci: 0:1 - Babić (24'), 0:2 - Blečić (80+3')

Žuti kartoni: Đurasek (30'), Sosa (64'), Moro (77'), Halilović (79')

Bugarska: Naumov, Savov, Slavov, Stamatov, Hristov, Golovodov, Dimitrov (od 69 Kovačev), Stefanov, Čandarov (od 47' Janev), Rusev, Jordanov (od 68' Joskov). Izbornik: A. Dimitrov.

Hrvatska: Šemper, Sosa, Erlić, Kalaica, Soldo, Gjira (od 80' Blečić), Brekalo, Đurasek (od 73' Halilović), Moro, Majić, Babić (od 60' Lovren). Izbornik. D. Bašić.

 

Pročitajte više