Mladi vaterpolisti uvjerljivo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva: "Sve ide po planu"

Foto: HVS

MLADA hrvatska vaterpolska reprezentacija bilježi uspješne nastupe na FINA Svjetskom prvenstvu U-20 u mađarskom Szombathelyju. Pod vodstvom Vjekoslava Kobeščaka do sada je upisala tri uvjerljive pobjede i tako se kao prva u skupini plasirala izravno u četvrtfinale.

Hrvatski vaterpolisti u prvom kolu slavili su protiv Kazahstana s 12:3, Australiju su u durgom pobijedili sa 11:5, a u posljednjoj utakmici Japan s 11:8.

"Sve ide po planu kako smo i zamislili. Protiv Australije smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica ovog ljeta. Očekujemo protivnika u četvrtfinalu, a to će vjerojatno biti Brazil ili Kanada. Stanje u reprezentaciji je odlično, svi su zdravi, atmosfera je vrlo dobra i na visokoj razini. Natjecanje je vrlo kvalitetno organizirano, ima jakih reprezentacija i dosta igrača koji će u budućnosti biti nosioci svjetskog vaterpola pa nam je dobar rezultat samim time i još veći izazov", rekao je trener Vjekoslav Kobeščak.

Za Hrvatsku nastupaju: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Luka Lozina, Antonio Buha, Ante Viksović, Ivan Živković, Ante Vukičević, Andrija Bašić i Andro Gagulić.

"Protivnici nisu bili iz grupe favorita ali su respektabilni. Mi smo bili maksimalno koncentrirani i odradili smo dobar posao. Sada se okrećemo prema četvrtfinalu, a očekujemo i borbu za jednu od medalja. Prvenstvo me do sada oduševilo, organizacija je na zavidnom nivou i veselimo se nastavku", poručio je reprezentativac Ante Vukičević.

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija ovim uspjesima nastavlja sjajne rezultate starijih kolega koji su nedavno, u malo više od mjesec dana, osvojili zlato na Mediteranskim igrama te broncu na FINA Svjetskom prvenstvu.

Pročitajte više