Mladost preko Crnogoraca do četvrtfinala Euro kupa!

Foto: Hina

VATERPOLISTI Mladosti pred domaćim su navijačima, na bazenu Mladosti uz Savu, izborili četvrtfinale LEN Euro kupa.

Nakon pobjeda nad ruskim Šturmom i francuskim Marseilleom, 'Žapci' su nastavili sa sjajnom igrom i završili turnir sa stopostotnim učinkom. U današnjoj teškoj i neizvjesnoj utakmici nadigrali su Jadran iz Herceg Novog s 9:6 te tako zauzeli prvo mjesto u skupini.

"Vrlo smo zadovoljni sa prvim mjestom u najjačoj skupini LEN Euro kupa. Okrećemo se Jadranskoj ligi jer nas sljedeći tjedan očekuju dvije jake utakmice protiv Jadrana u Splitu i POŠK-a u Zagrebu. To su nam direktni konkurenti pa odmah krećemo sa pripremama. Lijepo je da su se vratili gledatelji i u ova tri dana vladala je jedna izuzetno pozitivna energija koju dugo nismo imali prilike doživjeti", rekao je nakon utakmice trener Mladostaša Vjekoslav Kobešćak.

"Sretni smo i jako zadovoljni. U tri smo utakmice ostvarili sve tri pobjede i osigurali prolaz u četvrtfinale kupa. Korak po korak Mladost se vraća i diže, a posebno nas raduje povratak naših navijača na tribine. Bio je užitak igrati uz glasnu podršku ljubitelja vaterpola i pozivam ih sve da nas i dalje bodre", poručio je vratar Mladosti Josip Pavić.

U drugog današnjoj utakmici Marseille je s uvjerljivih 32:3 deklasirao ruski Šturm i tako zauzeo treće mjesto.

HAVK Mladost - Jadran 9:6 (1:3, 4:1 ,1:1, 3:1)

HAVK Mladost: Pavić, Bukić , I.Milaković 1, Lončar 2, Martinić , D.Živković , Dašić , K.Milaković 5, Pavičić , I.Živković , Vukičević 1, Gagulić , Marcelić

Jadran: Kandić , Moskov 1, Popadić, Kovačić , Vidović 1, Brajović, Banićević 1, Sarić 3, Latinović, Sekulić , Ukropina, Pješivac, Popović

Poredak LEN Euro kupa u Zagrebu:

1. MLADOST 9
2. JADRAN HERCEG NOVI 4
3. MARSEILLE 4
4. ŠTURM 0

Pročitajte više