"Modri" razočarali protiv posljednje momčadi lige: "Fizički i psihički smo jako ispražnjeni"

Foto: Boris Kovačev/Cropix

HRVATSKI DRAGOVOLJAC u Kranjčevićevoj je uspio ostati neporažen protiv favoriziranog Dinama. Utakmica je završila 1:1.

Dinamo je kod novog prvoligaša odigrao najlošiju utakmicu u sezoni. Koliko je loš bio Jurčićev "atomski" Dinamo govori podatak da su "Modri" prvi udarac u okvir gola imali tek u 51. minuti.

Prije toga su Dinamovci samo dva puta zaprijetili domaćem vrataru Čoviću. U 18. minuti je Rukavina bio neprecizan nakon sjajnog proigravanja Čopa, a 12 minuta kasnije Ademi je loše pucao s ruba kaznenog prostora.

U prvom dijelu Hrvatski dragovoljac je bio bliži golu, ali novog Dinamovog vratara Sandomierskog nisu uspjeli svladati Špehar, čiji je udarac s 30 metara Poljak jedva obranio, i Jakšinić koji je u dvije dobre situacije bio neprecizan.

Dva gola u dvije minute

Prvi put je Čović imao posla nakon udarca Soudanija čiji je udarac lako obranio. Ipak, u 65. minuti nije uspio zaustaviti alžirskog nogometaša koji ga je svladao glavom nakon ubačaja Pamića.

Minutu kasnije šok za "Modre". Kluk je centrirao s desne strane, Sare promašio loptu, a Doležal iskoristio poklon i pokvario debi Sandomierskom. Nakon postignutog gola domaći nogometaši okrenuli su se obrani svog, u čemu su i uspjeli predvođeni Čovićem koji je maestralno u 89. minuti zaustavio udarac Fernandesa.

 

Jurčić: I u kvartu je teško nakon sat vremena početi igrati nogomet

Krunoslav Jurčić, trener hrvatskog prvaka, razočaran je igrom u prvih 60-ak minuta utakmice.

"Iskoristit ću riječi svog suradnika koji mi je nakon utakmice rekao "i u kvartu je teško nakon sat vremena početi igrati nogomet". To najbolje opisuje kako smo danas igrali. Naravno, kada se tako uđe u susret onda kada i ubrzamo odnosno krenemo igrati na pravi način onda se zamjerite sreći. Tako to ide", rekao je Jurčić, a zatim pronašao opravdanje za lošu igru svojih izabranika.

"Ovo nam je peta utakmice u 14 dana, fizički i psihički smo jako ispražnjeni i upravo zbog toga samo pozivao na oprez, ali nadao sam se da ćemo naći snage i pobjedom se priključiti našim sjajnim kadetima i upotpuniti feštu kluba."

Alena Halilovića je ponovno ostavio na poluvremenu u svlačionici.

"Zamislili smo da Halilović "pliva" u međuprostoru s dva zadnja vezna iza leđa koji mu zatvaraju prostor, ali nije nam se to ostvarilo. Htjeli smo dignuti ritam igre u nastavku pa smo ubacili igrače koji su u višoj natjecateljskoj formi."

Dinamo je bodom preuzeo drugo mjesto na ljestvici s 11 bodova, jednim manje od vodeće Lokomotive, a jednim više od trećeplasiranog Hajduka. Dinamo ima i utakmicu više od Lokosa i Bijelih čiji je derbi odgođen. Dragovoljac je posljednja momčad lige s dva osvojena boda.

Pročitajte više