Monaco jedva protiv Ajaccioa, Lyon slavio na Korzici

Foto:

U NEDJELJU su odigrane četiri utakmica 17. kola Premierlige. Bordeaux je s 1:0 svladao Lille, Lyon je slavio na gostovanju kod Bastije, dok je Monaco s minimalnih 1:0 svladao Ajaccio. Na koncu Toulouse i Montpellier podijelili su bodove.

Monežani su se dugo mučili s utopljenikom Ajacciom, a posao je domaćinima olakšalo isključenje Jean - Baptistea Pierazzija u 62. minuti. Nadmoć je momčad iz Kneževine okrunila 15 minuta prije kraja susreta golom Emanuelea Rivierea.

S pobjedom, u kojoj je cijeli susret vrlo dobro branio Danijel Subašić, Monaco se približio prvoplasiranog PSG-u na samo dva boda. Priliku da napravi isto propustio je Lille, koji je iznenađujuće poražen kod Bordeauxa s minimalnih 1:0.

Jedini je strijelac na utakmici u 27. minuti bio Landry N'Guemo, a asistirao mu je Gregory Sertic, kojem je to treća asistencija u posljednje tri utakmice. Tako je na koncu završeno nevjerojatno razdoblje momčadi s Pierre-Mauroy stadiona, koja nije primila gol 1062 minute.

Lyon je pak nakon tri utakmice bez pobjede pronašao žrtvu na Korzici. Bastia je doduše povela s 1:0 golom Raspentina iz 34. minute, međutim u nastavku susreta Lacazette, Benzia i  Gomis preokrenuli su rezultat za novu pobjedu Lavova i 10. mjesto u Le Championnatu.

Pročitajte više