Mourinho: Logično je da smo autsajderi protiv Bayerna

"ČITAVA prošlost naših međusobnih dvoboja ostaje samo hrpa brojki uoči ovih utakmica. Povijest neće imati nikakvog utjecaja jer je ovo ipak polufinale Lige prvaka. Bayern ima veliki motiv jer su domaćini finala, a nas motivira druga godina zaredom u polufinalu. Vidjet ćemo što će se zbiti", rekao je Jose Mourinho po dolasku u Munchen.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Bayern će u utorak od 20:45 na Allianz Areni ugostiti Real, a Portugalac je istaknuo kako očekuje žestoki doček:

"Bayern će igrati punim srcem što je jako lijepo, ali oni uz tu borbenost znaju igrati i vrlo kvalitetan nogomet. Moja je procjena da će ovo biti velika taktička bitka i odlična utakmica."

The Special One nije zadovoljan Uefinim odabirom Howarda Webba. Komentirajući njegovo delegiranje, nije propustio okrznuti najveće rivale:

"Webb je dobar sudac s puno iskustva u dvobojima ove razine. Mi ćemo se truditi da mu olakšamo posao, a uvijek se mogu dogoditi pogreške i nepostojeći jedanaesterci koji znače pobjedu", osvrnuo se Mourinho ne nepostojeći penal koji je Barceloni dosuđen u dvoboju s Levanteom.

Mourinho je sarkastično poručio kako je Real autsajder: "Puno važnije od mog mišljenja je ono važnijih i većih ljudi s boljim kredibilitetom. Ulli Hoeness, Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge, Oliver Kahn i Ottmar Hitzfeld drže da je Bayern bolja momčad, pa je logično da smo mi autsajderi", kazao je Jose i dodao kako nikad ne bi prihvatio posao u Njemačkoj:

"Tako je nešto za mene nezamislivo jer bih morao raditi s prevoditeljem. Komunikacija s igračima je ključna, razgovori i treninzi na zajedničkom jeziku su nenadomjestivi, a ja ne znam njemački. Zato bi mi bilo teško prihvatiti posao tamo, premda jako cijenim Bundesligu, a jako je malo trenera koji mogu odbiti klub poput Bayerna",zaključio je Mourinho.

Pročitajte više