Mourinho: Ronaldo? Netko je morao promašiti penal

REAL je ostao bez finala Lige prvaka. Bayern je na Santiago Bernabeu odigrao hrabro i doveo utakmicu do jedanaesteraca. Ronaldo, Kaka i Ramos nisu bili precizni kod Madriđana, a pobjednički penal realizirao je Schweinsteiger. Bayern će tako na svom stadionu igrati protiv Chelseaja u finalu.

"Hvala navijačima na podršci. Jedanaesterci su lutrija. Teško je izgubiti na penale na Bernabeu, ali možemo samo čestiti Bayernu i koncentrirati se na ligu. Igrali smo dobro, ali je Bayern dobra momčad. Želim im sreću u finalu", rekao je Iker Casillas u kameru Telemadrida.

Jose Mourinho pozvao je sve navijače Reala da budu jaki.

"Igrači su odigrali sjajno protiv odlične momčad. Bila je ovo taktička utakmica. Kod 2:1 su se obje momčadi bojale napraviti pogrešku. To je nogomet. Željeli smo finale. Više mi je žao igrača nego mene, ali moramo biti jaki. Prošle godine smo osvojili kup, a ako ove godine osvojimo ligu, bit će to korak naprijed."

Mourinho je nakon toga prokomentirao Ronaldov promašaj.

"Netko je morao promašiti. Ne želim razgovarati je li Ronaldo bolji od Messija ili je obrnuto. To su samo dva nogometaša iako je Cristiano ovo godine bio bolji na duže staze. Danas je promašio kao i Messi jučer. Život ide dalje. Nije lako pogoditi penal nakon dva sata utakmice."

Arjen Robben zabio je penal, ali tijekom igre.


"Ponosan sam. Kad u prvih 14 minuta gubiš 2:0, moraš biti jak da se vratiš. Ostatak utakmice smo igrali dobro i mislim da smo ovo zaslužili."

Xabi Alonso bio je siguran kod izvođenja jedanasterca.

"Naravno da smo razočarani, ali to je nogomet. Želim čestitati Bayernu i želim im sve najbolje u finalu."

Jup Heynckes, trener Bayerna je bio presretan.

"Bila je ovo čarobna noć. Imali smo velikih problema u prvih 15 minuta, ali nakon toga smo dominirali. Bili smo izvanredni, ovo je velika pobjeda za Bayern."

Pročitajte više