Mourinho objasnio kritičarima: Htio sam pobijediti 5:0, ali nije išlo!

Foto: Guliver Images/Getty Images

JOSE MOURINHO bio je izuzetno ponosan na svoju ekipu nakon što je Chelsea remizirao (0:0) u prvom polufinalnom okršaju Lige prvaka protiv madridskog Atletica. Mou je odlučio srušiti Atletico čvrstim bunkerom, stoga publika na Vicente Calderonu i nije previše uživala u nogometu. Atletico je tražio svoju šansu, ali Chelsea je razbijao svaki njihov napad. I tako svih 90 minuta.

> Mourinho bunkerom uništio polufinale Lige prvaka: Atletico - Chelsea ništa - ništa

"Atletico je nevjerojatna momčad, fizički i trkački su savršeno pripremljeni. Međutim, mi smo ih čudesno zaustavili. Htio sam pobijediti 5:0 i osigurati finale, ali nije išlo. Znate, nema previše ekipa koje se mogu pohvaliti da su ovaj stadion napustile bez poraza ", rekao je Mou, koji je nadodao kako je Petr Čech izgubljen do kraja sezone, a da se nada da će John Terry biti spreman za  uzvrat.

"Ovaj Chelsea se slagao godinama. Mladi igrači znaju kako su se oni prije njih borili za ovaj klub, to je nasljedstvo. Borit ćemo se do kraja", rekao je Mourinho.

"Da se mene pita, protiv Liverpoola bih igrao s rezervama"

Sin vlasnika West Hama objavio je na Twitteru poruku kako "Chelsea igra nogomet iz 19. stoljeća".


"Vjerujte mi, ne želite da menadžer Chelseaja komentira izjave sina West Hama", uz smijeh je rekao Mou.

Chelsea u nedjelju igra vrlo važan derbi protiv Liverpoola. Redsi bi u slučaju pobjede bili na milimetar do naslova kojeg čekaju 24 godine.

"Moram vidjeti što će mi reći u klubu, kakva je njihova odluka, ali da se mene pita ja bih igrao s rezervnom ekipom, odnosno s igračima na koje ne bih računao u uzvratu polufinala Lige prvaka".

"Žao mi je Moyesa"

Na dan utakmice, Manchester United ostao je bez trenera. David Moyes dobio je otkaz zbog loših rezultata, a Jose Mourinho, koji je nakon odlaska Alexa Fergusona visoko kotirao kao njegov nasljednik, nije htio previše komentirati ono što se događa u protivničkom taboru.

"Žao mi je, stvarno mi je žao Davida. Žao mi je svakog trenera koji dobije otkaz, ali ovu odluku Uniteda ne želim komentirati", rekao je Mou.

Za kraj, novinari su mu postavili pitanje: "hoćete li u uzvratu na Stamford Bridgeu isto igrati bunker?". Mou je uz smijeh odgovorio:

"Odlično pitanje, ali to vam neću otkriti".

Pratite nas na Facebooku:
 

 

Pročitajte više