Moutinho srušio Malagu na Dragau!

Foto: AFP

PORTO je pobijedio Malagu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka s 1:0.

Moutinho srušio Malagu na Dragau!

Vitor Pereira, trener Porta, iznenadio je sve tako što je Jamesa Rodrigueza ostavio na klupi, ali je njegova momčad odigrala sjajnu utakmicu, od prve do posljednje minute.

Već u trećoj minuti domaća momčad je zaprijetila. Jackson Martinez je tukao, ali su gostujući braniči izblokirali njegov udarac. Dvije minute kasnije Izmailov se sjajno oslobodio čuvara, pucao s 20 metara, a vratar Malage Willy uhvatio je njegov udarac.

Porto je prijetio i iz kornera. U 16. minuti je Fernando glavom pucao pored gola, a dvije minute kasnije i Varela. U 30. minuti Joao Moutinho je dobro pucao, ali je Willy opet siguran. Za kraj sjajnog prvog poluvremena Porta tukao je i Marat Izmailov, ali pored gola.

Isti igrač je prvi zaprijetio Willyju u drugom poluvremenu. Iskosa je pucao, a lopta je završila malo pored gola Malage. Do gola, koji će se kasnije pokazati pobjedničkim, Porto je stigao u 56. minuti. Joao Moutinho je zabio za slavlje domaćih navijača nakon sjajnog proigravanja Alexa Sandra.


Iako je gubila, Malaga se nije otvorila. Porto je dominirao, stvarao prilike, ali Willy je sjajno branio. Obranio je pokušaje Lucha Gonzaleza i Moutinha, a Rodrigueza je u posljednjem trenutku blokirao Piazon, pa je Malaga Drago napustila samo s jednim primljenim golom.

Dominacija domaće momčadi najbolje se vidi u udarcima prema golu. Porto ih je imao čak 17, a Malaga jedan. Pereirini izabranici su izveli i 11 kornera, a gosti samo dva.

Uzvrat u Andaluziji je 13. ožujka.

Pročitajte više