Može li Rimac prekinuti sramotni Cibonin niz?

Foto: Hina
 

PRED košarkašima Cibone teško je gostovanje. 'Vukovi' će večeras u 6. kolu Eurokupa od 20:30 igrati kod francuskog Le Mansa. Cibona će, ovaj put pod trenerskim vodstvom Slavena Rimca, pokušati prekinuti niz europskih poraza koji traje 28 utakmica.

"Le Mans je ekipa koja igra dosta promjenjivo. Bilo je tu i fenomenalnih partija i nekih lošijih izvedbi pa sutra sigurno neće biti lagana utakmica. Očekuje nas puno atletskih igrača koji jako dobro trče, jako dobro skaču i mogu igrati jako dobru obranu. S obzirom na to, moramo imati dobar protok lopte te igrati pametno i strpljivo. Mislim da imaju problema u branjenju pick and rolla tako da ćemo ih tu pokušati napasti. Na vanjskim pozicijama imaju nekoliko nižih igrača tako da i tu vidim priliku za naš napad s leđa s Rozićem, Strawberryem", rekao je Rimac.

Silni porazi doveli su do smjene trenera Nevena Spahije, a kako tvrdi novi trener Rimac momčad je ipak u malo boljem stanju.

"Očekujem dobru utakmicu uz maksimalan angažman svih igrača. Mislim da je, sudeći po ovome što smo vidjeli u posljednja dva dana te u utakmici s Krkom, moja momčad u solidnom stanju.”

Podsjetimo da su u ovom natjecanju igrači Cibone na začelju skupine A, dok je sutrašnji protivnik Le Mans treći s tri pobjede i dva poraza.

U posljednjem kolu ovog natjecanja Francuzi su poraženi kod kuće od Telenet Ostendea.

Pročitajte više