Mršavi remi Atletica i Athletica na Calderonu, Mandžukiću pola sata

Foto: Hina

MADRIDSKI Atletico i Athletic Bilbao odigrali su utakmicu bez pogodaka u 35. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, a hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u igru je ušao u 56. minuti, no nije se uspio upisati među strijelce.
 
Mandžukić je u igru ušao kao zamjena za Fernanda Torresa, ali u nešto više od pola sata koliko mu je na ovoj utakmici povjerio Diego Simeone, hrvatski napadač nije došao u priliku ozbiljnije zaprijetiti gostujućem vrataru. Tako je produžen Mandžukićev golgeterski post koji traje od 21. veljače, kad je realizirao najstrožu kaznu u pobjedi Atletica 3-0 nad Almerijom.
 
Za razliku od neefikasnih Madriđana, Barcelona je bila raspucana u Cordobi, a veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić bio je strijelac i asistent u visokoj 8-0 (2-0) pobjedi Katalonaca.
Otpisana Cordoba držala je 0-0 protiv Barcelone sve do 42. minute kada je Raktić snažnim udarcem desnom nogom s vrha peterca "probio" vratara Juana Carlosa nakon što ga je odličnom loptom pronašao Lionel Messi. Bio je peti prvenstveni pogodak našeg igrača ove sezone.
 
Nakon što je Rakitić doveo Barcelonu u vodstvo, gostima se "otvorilo", te su već do 53. minute stigli do vodstva od 4-0. Dva je gola postigao Luis Suarez (45+2, 53), a jednoga Messi (46). Na 5-0 povisio je Gerard Pique u 65. minuti udarcem glavom nakon kornera kojega je izveo Rakitić, a do kraja susreta po još jedan gol dodali su Messi (80), Neymar (85-11m) i Suarez (88).
 
Rakitić je na terenu bio do 69. minute.
 
Barcelona je vodeća na ljestvici sa 87 bodova, Real Madrid ima 82 uz utakmicu manje, a Atletico je treći sa 76 bodova. Cordoba je porazom od Barcelone i matematički ispala iz Primere. Ima 20 bodova, te do kraja prvenstva može sakupiti najviše 29, a 17. Almeria, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, već sada ima 31.

 

 
 

Widget powered by WhatstheScore.com

Pročitajte više