München brani europsku krunu: Pogledajte kako se Modrić i društvo pripremaju za Bayern

Foto: Hina, Guliver Image/Getty Images 

LA DECIMA. Taj san, ta opsesija koja se polako, iz godine u godinu, nakon tih silnih posrtanja uglavnom u polufinalima Lige prvaka, pretvorila u noćnu moru za sve navijače Reala, čini se da nikad nije bila bliža. Barem u posljednje tri godine. Večeras od 20.45 Real protiv Bayerna brani prednost 1:0 stvorenu na svom travnjaku.

19:30 Provjerite sastave!

19:00 Stefan Effenberg, legendarni nogometaš Bayerna, nezadovoljan je Guardiolinom tiki-takom.

18:00 Index vam donosi pet razloga zbog kojih ne smijete propustiti večerašnji sudar divova

17:00 Luka Modrić će večeras odigrati stotu utakmicu za Real. Pročitajte što o njegovoj igri misli Sky Sports.

16:00 Ronaldo večeras ima priliku ući u povijest i postati jedini nogometaš koji je u jednoj sezoni Kupa/Lige prvaka postigao 15 golova. Nezaustavljivi Portugalac protiv Borussije je izjednačio Messijev i Altafinijev golgeterski rekord u Kupu/Ligi prvaka od 14 golova.

15:00 Pogledajte dolazak Modrića i društva na Allianz Arenu i posljednji trening kraljevskog kluba uoči večerašnje utakmice.

Real je favorit protiv momčadi koju nikad nije dobio na njenom terenu

Tih madridskih 1:0 je naizgled minimalna prednost, no ona je ujedno i ogroman poticaj za igrače kraljevskog kluba. Nakon prvih 90 minuta, prema onome što su na terenu pokazale jedna i druga momčad, Real je blagi favorit uoči večerašnjeg meča na Alianz Areni, no da će biti teško, biti će. Bayern je branitelj naslova i posljednjih godinu dvije najbolja momčad na svijetu.
 
Drugi čin ovog polufinalnog sraza trebao bi ponuditi više akcije i uzbuđenja nego dvoboj u Madridu prije sedam dana, mada nikako ne smijemo reći da je ta utakmica bila nezanimljiva. Štoviše, kad ju usporedimo sa utakmicom Atletico - Chelsea možemo bez sumnje zaključiti da smo prisustvovali pravom spektaklu, no dojma smo da su Real i Bayern trenutno dvije najbolje ekipe u Europi i da ta krema klupskog nogometa može i mora ponuditi još više.
 

 
Prva utakmica je bila odlična, a od ove večeras očekujemo spektakl
 
Večeras će biti zanimljivo kakvu će taktiku posložiti Ancelotti. Dok je u prvoj utakmici prepustio loptu i posjed Bayernu i iz strahovitih kontri i polukontri uništavao bavarsku obranu, jasno je bilo kakve su bile namjere talijanskog lukavca. Plan je bio ne dopustiti Bayernu da dođe do rezultata kojeg bi u Munchenu kapitalizirao i ušao u finale. Plan je bio ne dopustiti Bavarcima da postignu gol, a iz kontri preko Balea i Ronalda mrcvariti Bayernovu obranu. Tako je nekako i bilo. Benzema je postigao baš iz jedne takve akcije gol, a da su Ronaldo i Bale igrali posve zdravi i oporavljeni, samo u prvom poluvremenu rezultat je mogao biti poražavajući za Bavarce.
 
Međutim, večeras će se igrati jedna posve druga utakmica. Meč u kojem se karte više neće skrivati jer je ulog prevelik i mjesta kalkulaciji nema. Ancelotti, a i Bale su na presici uoči večerašnje utakmice najavili da će Real igrati napadački, a Pep Guardiola, unatoč negativi iz prvog dvoboja uvjeren je da mu je momčad dovoljno jaka i sposobna za finale.
 
U svakom slučaju, večeras nas čeka prava nogometna poslastica, utakmica koja se nikako ne smije propustiti.
 

Uoči utakmice

Jeste li znali da Real Madrid nikada nije slavio u Münchenu?  > Realu je Munchen najteže gostovanje
 
Igrači Reala spremni i nabrijani:
 
 

Pročitajte više