Nadalova koljena boluju od Hoffina sindroma!

TREĆI tenisač svijeta Rafael Nadal otkrio je španjolskim medijima da njegova koljena boluju od Hoffina sindroma.

Do ovog sindroma dolazi kada se "masni jastučić" ukliješti između distalne natkoljenične kosti i čašice koljena. Upravo je to područje najosjetljivije u strukturi koljena, te upravo ono najviše bolji profesionalne sportaše koji imaju problema s koljenima.

Bol se javlja na prednjem ili bočnom dijelu koljena, a pogoršava (pojačava) se savijanjem odnosno pružanjem koljena, jednom riječju gibanjem.

"U ovom je trenutku najbitnije da se u potpunosti oporavim. Moje koljeno u ovom trenutku nije spremno za Grand Slam turnir i to je razlog zbog kojeg sam morao odustati od US Opena", rekao je Nadal za španjolsku Marcu.

Prema posljednjim informacijama upitan je i Nadalov nastup protiv SAD-a u Davis Cupu. Susret je na rasporedu prvog vikenda nakon US Opena koji započinje kvalifkacijama sljedećeg tjedna.

Toni Nadal: Pauza će produljiti Rafinu karijeru

"Ova će pauza produljiti Rafinu karijeru. Možda nakon nje nikad više neće imati problema s bolnim koljenima", izjavio je trener i stric najboljega španjolskog tenisača, Rafaela Nadala, Toni.

"Cilj je potpuno ozdravljenje", dodao je.

U petak je iz svoje baze, Manacora na Balearskim otocima, treći tenisač svijeta poručio da ne zna hoće li biti spreman za nastup u Davis Cup dvoboju koji španjolska reprezentacija idućeg mjeseca igra protiv SAD-a u Gijonu.

"Vidjet ćemo hoću li spreman dočekati polufinale Davisova pokala. Važno je samo da se sasvim oporavim i da se vratim u trenutku kada sam stotinu posto spreman", rekao je 26-godišnji tenisač dodavši:

"Ova me ozljeda počela proganjati u veljači, taman prije Indian Wellsa. Igrao sam sve ove mjesece s problemom, ali sam imao kontrolu nad bolovima."

"No, nakon Roland Garrosa stanje se pogoršalo i bilo je nemoguće nastaviti se natjecati."

"Imam želju oporaviti se što je prije moguće. Naporno radim s fizioterapeutom u teretani kako ne bih izgubio fizičku snagu."

Pročitajte više