Najavljen kompletan Glory 17 program: Tri borbe za titulu, Andy Ristie i Mirko Filipović

Foto: Fightsite

GLORY je objavio svih osam boraca koji će sudjelovati u velikom turniru za prvaka u srednjoj kategoriji i time obznanio cijeli glavni program svog prvog PPV eventa, koji će sadržati čak tri borbe za titulu te pored toga i nastup dvije superzvijezde, Andya Ristiea i Mirka Filipovića.

Nakon što su prvotno objavili četiri borca koji će biti nositelji turnira osmorice u srednjoj kategoriji, a to su Artem Levin, Joe Schilling, Wayne Barret i Filip Verlinden, od danas su poznata i četvorica koji će im se suprotstaviti u prvom krugu. To su Alex Pereira, Bogdan Stoica, Melvin Manhoef i Simon Marcus. Pobjednik ovog turnira postati će novi Glory prvak u srednjoj kategoriji.

A samo mjesec dana nakon što je postao Glory prvak u velter, Marc de Bonte već će morati braniti svoj naslov. Belgijanac je prošli vikend, nakon sjajne borbe u pet rundi, slavio protiv Karapeta Karapetyna, a sada će probati ostati prvak pobjedom protiv kanadskog borca Joseph Valtellini, koji je u Tokiu poražen u finalu turnira za izazivača, no sad će ipak dobiti priliku postati Glory prvak, budući da je nominalno prvi izazivač Nicky Holzken trenutno ozlijeđen.

Također, već prije je najavljena borba za titulu prvaka u teškoj kategoriji. Nakon što je napravio veliko iznenađenje i u polufinalu turnira savladao Daniela Ghitu te kasnije i Gokhana Sakia te postao Glory prvak, fantastični mladi nizozemski tehničar Ricco Verhoeven još jednom će se susresti s rumunjskim majstorom i po mnogima najboljim kickboksačem svijeta. No, ovog puta je Verhoeven prvak koji tu titulu brani, a borba će, kao i svaka pojedinačna borba za naslov, biti organizirana u pet rundi.

U uvodnom programu, koji neće biti pay-per-view, nego u normalnom TV prijenosu, nastupit će neke prave Gloryeve zvijezde. Već smo pisali o tome kako će se Mirko Filipović sastati sa Sergejem Karitonovim, a poznato je da će nastupiti i Andy Ristie, bivši prvak u Glory kategoriji, koji je svoju titulu izgubio u Zagrebu, nakon fantastičnog preokreta Davita Kirie. Njegov protivnik je još jedan Top 5 borac Ky Hollenbeck koji je trebao Ristievu titulu napasti u Zagrebu, no zbog njegovih privatnih obaveza, zamijeni ga je upravo Davit Kiria.

Za nastup je potvrđen i superatraktivni tajlandski borac Yodkhunpon Sitmonchai, koji će nastupiti u turniru četvorice, za Glory izazivača u perolakoj kategoriji. Njegov protivnik još nije poznat, a u drugoj polufinalnoj borbi nastupit će Gabriel Varga i Shane Oblonsky.

Glory 17 je prvi pay-per-view event ove organizacije, a u tom dijelu priredbe naći će se turnir osmorice te obje borbe za naslov, dok će uvodni program sadržavati preostale susret. Event će se održati u The Forum dvorani u Inglewoodu, predgrađu Los Angelesa, 21. lipnja.

Pročitajte više