Najbolji strijelac Bundeslige: Mandžukić u pobjedi Bayerna zabio svoj 17. pogodak!

Foto: Guliver Images/Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ nastavio je nizati pogotke u dresu Bayerna. Hrvatski je napadač protiv Bayera postigao 17. ovosezonski gol, što znači da svom budućem kolegi Robertu Lewandowskom bježi za dva gola na ljestvici strijelaca.

Bayern je u 25. kolu Bundeslige pobijedio Bayer s 2:1, a ekipa iz Leverkusena ne zna za pobjedu već osam utakmica. Pep Guardiola od prve je minute u napad poslao Mandžukića, koji je zabio pogodak u 44. minuti dvoboja. Bastian Schweinsteiger ubacio je u peterac, a tamo je najviši u skoku bio hrvatski napadač koji je glavom poslao loptu u donji desni kut Bayerova gola.

Na 2:0 povisio je Schweinsteiger u 52. minuti, a Bayer je do počasnog pogotka stigao u sudačkoj nadoknadi preko Stefana Kiesslinga. 

Guardiola nezadovoljan prvim poluvremenom

"Nije nam bilo lako protiv Bayera. Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, imali smo puno izgubljenih lopti. Međutim, probudili smo se u drugom poluvremenu, krenuli smo agresivnije prema protivniku", rekao je Guardiola.

"Moramo se koncentrirati na završnicu sezone. Siguran sam da ćemo obraniti naslov, ali svejedno moramo ostati budni i napeti", poručio je trener Bayerna.

Bastian Schweinsteiger odigrao je odličnu utakmicu. Asistirao je Mandžukiću za vodeći pogodak, a onda je i sam zatresao mrežu.

"Samo sam radio svoj posao, drago mi je što smo pobijedili. Što se mene tiče, vraćam se polako u formu i siguran sam da ću ubrzo biti onaj stari", rekao je Schweinsteiger.

Bayern niže rekorde

Bavarcima je ovo bila 50 utakmica bez poraza, a Guardiolina momčad sada želi srušiti Milanov rekord od 58 susreta bez izgubljene utakmice. Isto tako, Bayern je postao prvi klub u Bundesligi koji nije izgubio u prvih 25 utakmica sezone. Bavarci imaju 23 pobjede i dva remija na kontu.

Pročitajte više