Naježite se s nama: Ovako je Maksimir gorio protiv Arsenala

Foto: Getty Images/Guliver Image

NA MAKSIMIRU se večeras ponovo igra europski nogomet, nakon tri godine vraća se Liga prvaka, a Dinamo otvara protiv Arsenala (20:45).

Oko 15 tisuća ulaznica prodano je do srijede, ali ni dan prije utakmice nije bilo gužvi na blagajnama niti posebne navijačke atmosfere u Zagrebu. Daleko je to od atmosfere koja je dočekala Arsenal na Maksimiru prije devet godina.

Ulaznice su tada bile 50-ak kuna jeftinije, ali prema riječima tadašnjeg direktora Dinama Damira Vrbanovića, "prodali bi ih i 100 tisuća". Tribine su bile pune kao u najljepšim danima "modrog" kluba, igrače se pozdravljalo pljeskom umjesto zvižducima, a Bad Blue Boysi su skandirali ime Josipa Kužea, "jednog od njih".

Dinamo je tada poražen na terenu, ali ukupno je to bila velika pobjeda za Mamićev Dinamo kojemu su te utakmice pomogle lansirati Eduarda da Silvu, Luku Modrića i Vedrana Ćorluku u Premiership. Usporedno s usponom Mamićevog biznisa i moći, padala je podrška navijača ovakvom Dinamu, pa su do danas, kada je Mamićeva moć na vrhuncu, tribine Maksimira potpuno opustošene, uz iznimku svega nekoliko utakmica u sezoni.

S nadom da će se ovakva atmosfera jednom vratiti na hrvatske tribine, prisjetite se kako je Maksimir gorio za Dinamo prije samo devet godina.

Pročitajte više