Navijači Feyenoorda prekinuli utakmicu, Roma prošla dalje

Foto: AS Roma/Facebook, Screenshot

ROMA je pobjedom 2:1 kod Feyenoorda izborila osminu finala Europa lige. Uzvratna utakmica 1/16 finala prekinuta je na desetak minuta zbog novih navijačkih nereda.

Uoči utakmice navijači su radili nerede na ulicama, a policija ih je privela dvadesetak. Prije dva tjedna navijači Feyenoorda demolirali su ulice i trgove Rima, a policija je za uzvrat bila spremna na novi okršaj i moguću osvetu Rimljana.

Takva se atmosfera prelila i na tribine, pa je već u prvom poluvremenu zabilježen rasistički ispad domaćih navijača kada su velikom bananom na napuhavanje izazvali Gervinha koji se potužio sucu. 

Nakon 45. minuta bez golova, Roma je povela u sudačkoj nadoknadi prvog dijela pogotkom Adema Ljajića na asistenciju Torosidisa.

Kako je rezultat iz prve utakmice bio 1:1, Feyenoordu je trebala samo pobjeda remi istim rezultatom. 


No, sve je krenulo u krivom smjeru kada je na početku drugog poluvremena. Nakon prekršaja zaiskrilo je među igračima na travnjaku. Manolasa je srušio Te Vrede i dobio crveni karton, a navijači su burno reagirali i sudac je morao prekinuti utakmicu.

Utakmica je nastavljena nakon desetak minuta prekida, a u 57. minuti Manu je izjednačio na 1:1.

U 59. minuti Mulder, rezervni golman domaćih, dobio je crveni karton na klupi zbog nesportskog ponašanja.

Samo minutu kasnije Gervinho je na asistenciju Torosidisa zabio za Rominih 1:2.

S tribina su do kraja utakmice prema travnjaku i igračima letjeli razni predmeti, ali suci nisu morali prekidati susret, kojeg su ipak zakinuli za izgubljenih deset minuta prekida.

Podsjetimo, Feyenoord je zbog navijača već izbivao iz Europe početkom stoljeća, a nakon ponovljenih incidenata, čeka se nova reakcija iz UEFA-e.

Navijači Rome stigli su u velikom broju, prema navodima nizozemskih i talijanskih medija, nekoliko ih je privedeno, no ipak manje nego domaćih huligana. 

Pročitajte više