Ne puši samo Coentrao, cigareta je bila draga i Prosinečkom i Cruyffu...

NAKON što je Jose Mourinho suspendirao braniča Real Madrida Fabija Coentraa jer je na proslavi vlastitog rođendana snimljen s cigaretom u ustima, španjolski mediji sjetili su Roberta Prosinečkog i njegove ovisnosti o pušenju.
 
"Sjećam se kako je Prosinečki nekoliko puta uhvaćen u Madridu sa cigaretom među prstima. Možda je to razlog njegovih loših igara u dresu Reala", napisao je na Marcinoj internet stranici kolumnist Pablo Diaz.

"Pušenje cigareta ne utječe na mišiće. I Cruyff je pušio u svojim igračkim danima, pa opet bio najbolji na travnjaku", stao je  u obranu hrvatskog nogometaša nizozemski liječnik Dick van Toom.

Kasnije je Prosinečki priznao da je dnevno pušio i dvije kutije Marlbora, ali otkrio detalje i o drugim nogometašima: "Polovica nogometaša puši, ali se nikad ne otkriju. Mene to opušta i nitko ne živi 100 godina. Pogledajte Romarija! Najbolji je na svijetu, a svaku noć se provodi", branio se tada veznjak Kraljevskog kluba.

Diaz navodi i kako je upravo Prosinečki u Hrvatskoj prikazan kao negativan primjer za mlade u kampanjama protiv pušenja, a svima u sjećanju ostaje snimak Prosinečkog kada od snimatelja skriva cigaretu na proslave osvajanja Lige prvaka sa Crvenom zvezdom.

Osim Prosinečkog i Cruyffa, među poznatim pušačima su i legendarni Diego Armando Maradona, Fabien Barthez, Roberto di Matteo te hrvatski izbornik Slaven Bilić, a s cigaretama su uhvaćeni i Zinedine Zidane, Dmitar Berbatov, Wayne Rooney, Mario Balotelli te niz drugih nogometaša, koji se sigurno neće složiti sa stručnjacima koji tvrde da pušači ne mogu biti vrhunski sportaši.

Da izađemo iz nogometnih okvira, prisjetimo se samo "rukometnog Jordana" Ivana Balića...

Pročitajte više