Neka se ponovi Ekranas: Modri u Litvi traže put u treće pretkolo LP

Foto: HINA

U UTORAK navečer na rasporedu su uzvratni susreti drugog pretkola Lige prvaka, a Dinamo će u Litvi protiv domaćeg Žalgirisa braniti prednost od 2:0 iz prve utakmice na Maksimiru.

Mamić: Ne zavaravamo se da će biti lagano, a problem može biti i umjetna trava

Uoči treće ovosezonske utakmice, atmosfera u svlačionici Modrih izvrsna je. Puleni Zorana Mamića upisali su dvije uvjerljive pobjede, a očekuje se kako će nastaviti rasti iz utakmice u utakmicu.

"Očekujemo ozbiljnu i tešku utakmicu. Igramo protiv momčadi koja zaslužuje poštovanje i to na terenu na koji nismo naučeni tako da ćemo nastupiti u najboljem mogućem sastavu", rekao je trener Modrih.

Problem u litavskom Vilniusu može biti umjetna trava na kojoj će se igrati susret:"Nije uobičajeno, ali pokušat ćemo se što prije prilagoditi i od prve minute nametnuti naš stil igre kako bismo pokazali da smo bolja momčad".

Marek Zub: Ništa nije riješeno

S druge strane trener litavske momčad Marek Zub vjeruje kako još nije sve gotovo. "Ponovit ću ono što sam rekao prije prvog susreta. Ma kakav god bio rezultat prvog susreta, dok god postoje i teoretske šanse, borit ćemo se".

"Smatram da nismo izgledali loše na Maksimiru, naravno bilo bi puno bolje da smo izgubili s jednim, umjesto dva pogodaka razlike, ali sad to više nije bitno. Vjerujem u svoje igrače da mogu iznenaditi favoriziranog protivnika."

"Naša najveća prednost u ovoj utakmici bit će atmosfera. Nadam se da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da ćemo u lijepoj kulisi izboriti vrijednu pobjedu", dodao je.

Dinamo tek drugi put u 50 godina protiv litavskog kluba

Dodajmo kako je u nešto više od pedeset godina nastupa u kontinentalnim natjecanjima, Dinamo samo jednom snage odmjerio protiv jednog litavskog kluba. Bilo je to u sezoni 2006. /2007.

Protivnik Modrima u drugom pretkolu Lige prvaka bio je FK Ekranas. U prvom susretu Modri su slavili s 4:1, a u drugom s 5:2. Dinamo je tako prošao u treće pretkolo s ukupnih 9:3. Prisjetimo se, tada je u trećem kolu ispao od Auxerrea.

Pročitajte više