Nema odmora za "brončane klince": CO Zagreb dočekuje Dinamo Minsk

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

SVJETSKO prvenstvo je nedavno završilo, a rukometaši su već u klupskom pogonu. Pred igračima Croatia osiguranje Zagreba prvi je ovogodišnji ispit u Ligi prvaka.

U subotu u zagrebačku Arenu dolazi Dinamo iz Minska, momčad koja je zagrebašima "otkinula" bod u prvom međusobnom dvoboju, igranom u listopadu u Bjelorusiji.

"Kad smo mi, ne osvojili nego izgubili bod protiv njih, rekao sam da je to za mene jako dobra ekipa, koja je već tri godine na okupu, za razliku od nas koji smo tek tad bili tri mjeseca", podsjetio je trener Zagreba Slavko Goluža, koji je dobro upoznao igrače protivničke momčadi.

"To je skup igrača koji igraju za Bjelorusiju, imaju dva internacionalca iz Crne Gore, sad su doveli Nikolića. Imaju Atmana, koji je motor ekipe i po zadnjim informacijama traži ga cijela Europa."

Osim suparnika, Goluža je proučio i igru momčadi koja dolazi na gostovanje u Zagreb.

"Drže nezgodan ritam 60 minuta u 5-1 obrani. Brzo trče kontru, tu prednjače Brouka i mlađi Rutenka. Tu je Atman koji vuče polukontru. Nezgodni su u napadu, visoki su, nezgodni i čvrsti u obrani."

'Keta' ima problema s ozljedama, problematičan je David Špiler koji će možda i zaigrati, za razliku od Luke Šebetića, jednog od najboljih mladih igrača u Hrvatskoj.

"Luka je naše suho zlato. Apsolutno ne vidim razloga za forsiranje. Najbitnije je da Luka bude 100 posto spreman kad se vrati da se ne bi dogodilo nešto što nitko ne želi da se dogodi. S njim treba biti strpljiv i oprezan."

Uprava Zagreba ove je sezone sastavila vrlo mladu momčad pred koju nije stavila rezultatske imperative, a sportski direktor Božidar Jović zadovoljan je napretkom.

"Možda su oni i brže stasali nego što smo mi očekivali, ali sada to moraju pokazati igrama za klub i te utakmice u završnici početi rješavati u svoju korist"

Trener Goluža za kraj se prisjetio navijača zagrebačkog kluba.

"Trebamo podršku navijača. Možda Dinamo u ovom trenutku nije atraktivan, ali je jako dobar protivnik. Ovim putem pozivam sve navijače da u subotu dođu, podrže nas, a mi ćemo im se odužiti borbenošću i rukometom kakvim smo do sada igrali. Uz njihovu podršku, ja sam veliki optimist"

Za kraj dodajmo da su ulaznice za Zagrebove susrete u Ligi prvaka i dalje besplatne, a svi zainteresirani moraju zatražiti voucher koji će na blagajni Arene zamijeniti za ulaznicu.

Pročitajte više