Nijemci ne strahuju od Francuza, već od Loewa: "Griješi opijen Guardiolom"

Foto: Bild, FourFourTwo

JOACHIM LOEW najslabija je karika njemačke reprezentacije, slažu se novinari širom svijeta nakon još jedne neuvjerljive predstave "Elfa" i pobjede tek nakon produžetaka protiv Alžira (2:1).

"Loew je imao dvije opcije za utakmicu protiv Alžira - na poziciju desnog beka postaviti neiskusnog Mustafija ili najboljeg desnog beka na svijetu Lahma. Ta odluka bi bila lagana za svakog tko površno prati nogomet, ali ne i za Loewa", piše Susie Schaaf, novinarka ESPN-a.

"Još uvijek nismo kažnjeni zbog pogrešaka Loewa"

I zaista, Njemačka je protiv Alžira proigrala tek kada se Mustafi ozlijedio i kada je Loew u obranu vratio Lahma, a u vezni red uveo Khediru.

"Loew, još uvijek nismo kažnjeni zbog tvojih pogrešaka. S Mustafijem si pogriješio, kao i s Gotzeom. Alžirce smo srušili tek kad su desnu stranu preuzeli Lahm i Schurrle. Nadam se da nas nećeš koštati niti protiv Francuske", dodaje Schaaf oduševljena igrom vratara Neuera koji je s nekoliko pravovremenih istrčavanja spasio Njemačku u Porto Alegreu.

 

I Ballack poručuje: Lahm je bolji u obrani

Razočaran time što Loew kopira Guardiolu i njegovu igru iz Bayerna je i legendarni Ballack.

"Nemojte me pogrešno shvatiti, Lahm je sjajan igrač, ali Njemačkoj je potrebniji u obrani. Igrao je tamo godinama i kao bočni igrač je postao svjetska klasa", izjavio je Ballack razočaran time što Lahm u veznom redu guši i Schweinsteigera.

"Zašto bismo gurali Lahma u vezni red kad tamo imamo Schweinsteigera, igrača na kojem nam zavidi cijeli svijet. Sami sebe slabimo."

"Loew griješi opijen Guardiolom"

Njemačka će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Francuske, a Soccer Scribe zbog Loewa vidi Francuze kao favorite.

"Tvrdoglavi Loew i njegova ideologija... Utakmica protiv Alžira potvrdila da je Lahm daleko učinkovitiji kao bek, ali Loew opijen Guardiolom griješi i eksperimentira s kapetanom u veznom redu. Protiv ovakve Njemačke Francuska je favorit."

"Igramo bez sigurne obrane, tempa na sredini terena i napadača!"

Loewa kritizira i Bild.

"Jogi, čovječe! Cilj nam je uzeti naslov, a igramo bez sigurne obrane, tempa na sredini terena i napadača?", piše Bild i za prolazak zahvaljuje Schurrleu.

"Srećom, Schurrle je na vrijeme zabio genijalan pogodak. Mi kažemo: Hvala ti Schurrle što smo izbjegli debakl i ispadanje u osmini finala."

 

"Jogi, ne budi tvrdoglav!"

"Njegov gol je i jedino vrijedno spomena na utakmici, jer je ostatak od 120 minuta bio prilično sranje. Jogi, pazi što radiš i ne budi tvrdoglav! U veznom redu ima mjesta za Schweinsteigera i Khediru, ali ne i za Lahma. U suprotnom će nas Francuzi poslati kući."

Pročitajte više