Nikša Dobud izbačen iz momčadi zbog incidenta u Beogradu

Foto:Hina

NIKŠA DOBUD ostao je bez kapetanske trake i izbačen je iz prve momčadi VK Juga. Klub će ga i dodatno kazniti novčano jer je u Beogradu sredinom prosinca na utakmici s Partizanom šakom u glavu udario protivničkog igrača.

Dobud je tada razbio arkadu Marku Manojloviću koji je završio na šivanju, a dobio je i kaznu LEN-a od tri utakmice suspenzije.

Dobud je prihvatio kaznu kluba.

"Kakav bih čovjek bio kada bih u ovom trenutku počeo javno prozivati mog predsjednika, moju upravu, mog trenera, mog vratara. To bi bilo bježanje od odgovornosti te ne bi bilo kapetanski. Sad kad krivca imamo, sve vas lijepo molim da prestanemo likovati i javno linčovati, nego da se ponašamo Jugaški, a to znači, da zbijemo redove i pomognemo jedni drugima kad ne ide", prenosi Dobudovu reakciju Dubrovački.hr.
 
"Žao mi je, bila je to moja glupost. Podlegao sam tučnjavi kroz cijelu utakmicu. Nisam si to smio dopustiti", dodao je.

VK Jug: Povrijedio je ugled kluba



 Jug je reagirao priopćenjem:

"Na početku sezone posložena je ekipa za osvajanje trofeja nakon godine posta. Kao ciljeve u ovoj sezoni naveli smo osvajanje naslova prvaka Hrvatske i borbu za sve trofeje, što podrazumijeva ulazak u sva finala, odnosno plasmane na final four/six.

Kako već na prvom skalinu nismo ostvarili zacrtani cilj, nakon višesatne rasprave Uprava Kluba je donijela sljedeće zaključke: Iako smo osim u Prvenstvu i u Kupu zauzeli 3. mjesto, ne usvaja se ponuđena ostavka od strane Miha Bobića i Mile Smodlake.


Uzimajući u obzir slične situacije u prošlosti, a nakon detaljne analize od strane trenera, daje im se podrška za nastavak rada uz napomenu da je krajnje vrijeme da pokažu da li su treneri za Juga. Isto se očekuje i od igrača, a pogotovo od onih koji trebaju činiti razliku. Lani u ovo doba, potpisali smo novi 4-godišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrača Jug-a što svakako i zaslužuje svojom igrom.

Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana - vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen sukladno Pravilniku Kluba.

Zbog višekratnog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima. Ambicije Kluba su na početku sezone bile 4 finala i povratak naslova prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciju, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako kako ostvariti preostale ciljeve".

Pročitajte više