Ninčević: Zagreb igra kao reprezentacija, ali s manje iskustva

CO ZAGREB u 5. kolu rukometne Lige prvaka igra protiv berlinskog Fuchsea. Njemačku momčad predstavljaju hrvatski rukometni veterani Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, a upravo je Ninčević u razgovoru za službenu stranicu Co Zagreba najavio subotnji okršaj.

"Svakako očekujemo pobjedu na svom parketu. Baš kao što Zagreb nikome u svojoj dvorani neće priznati da je favorit, tako je slučaj i s nama. Pred svojim navijačima u Max-Schmelling-Halleu uvijek moramo težiti punom plijenu i tako će biti i protiv Zagreba. Svjesni smo da u posljednje vrijeme ne igramo na vrhunskoj razini, ali to nije i ne smije biti opravdanje. Sve osim pobjede za nas bi bilo razočaravajuće. Što se tiče uzvrata u zagrebačkoj Areni tu već stvari stoje drugačije. Dakako, mi ćemo i 24. studenog ići na pobjedu, ali tada će prednost domaćeg parketa biti na strani hrvatskog prvaka", poručio je Ninčević.

Jesi li imao prilike pratiti CO Zagreb ove sezone i što misliš o nastupima najboljeg hrvatskog kluba? Od kuda Berlinu prijeti najveća opasnost?

"Regionalnu SEHA ligu nemam gdje pratiti, ali sam zato pratio utakmice Zagreba u Ligi prvaka.  Moram priznati da mi je žao zbog prosutih bodova u Minsku i Schaffhausenu jer smatram da je Zagreb u obje te utakmice bio bolja ekipa. Nažalost, kod Golužinih momaka očit je manjak iskustva i stoga je logično da momčad tijekom same utakmice dosta oscilira. Kažem, šteta jer očito je i to da Zagreb ima kvalitetu i puno potencijala. Primijetio sam da igrate jednu agresivnu i pokretljivu 5-1 obranu, da ste jako dobri u tranziciji i da postižete dosta lakih pogodaka.  Zapravo, igra Zagreba dosta podsjeća na našu igru u reprezentaciji. To je nešto na što mi u Berlinu također moramo pripaziti, jer ukoliko uđemo u žrvanj spomenute obrane i mladog Ivića na golu moglo bi nam se dogoditi da nas iskontrirate i stvorite nedostižnu prednost."

Što misliš o novoj politici klub? Momčad je bitno pomlađena, više od polovice ekipe mlađe je od 22 godine.

"Pozdravljam potez Zagrebove uprave i mislim da su napravili pravi posao. Teška je situacija danas svugdje pa tako i u sportu. Mislim da je jedini izlaz da se stvaraju mladi igrači i da se hrvatskim talentima da prilika da već s 20-ak godina stječu vrijedno iskustvo igranje  regionalne SEHA lige i Lige prvaka. Zagreb je možda i žrtvovao trenutni rezultat, ali je dao priliku mladima da stasaju i ja im na tome čestitam. Uostalom, to je odlično i za hrvatsku reprezentaciju."

Uspješno ste apsolvirali Szeged, Schaffhausen i Minsk. Koji od spomenuta tri kluba po vama ima najveću kvalitetu?

"Protiv Szegeda i Schaffhausena nismo imali nikakvih problema, štoviše čak me je iznenadilo koliko smo lako to odradili. Minsk je, pak, bio drugačija priča i zadali su nam dosta muke. U prvi mah sam pomislio da je to zato što nismo imali nikakav video bjeloruske ekipe, ali kasnije se pokazalo da je riječ o tvrdom orahu i da se čak i Barcelona mučila s njima. Što se tiče Zagreba vjerujem kako imaju kvalitetu da izbore plasman dalje među 16 najboljih ekipa Europe."

Lani ste mnoge iznenadili plasmanom na Final Four Lige prvaka. Kakva su očekivanja u Berlinu ove sezone? Jesu li apetiti porasli?

"Apsolutno nisu. Prošle sezone iznenadili smo i sami sebe i ponosni smo na taj rezultat. Ipak, pred nama uprava nije stavljala nikakav imperativ da nadmašimo ili ponovimo lanjsku godinu. Naš cilj je biti u prvih pet Bundeslige i izboriti plasman među najboljih 16 Lige prvaka. U odnosu na lani otišao nam je Petersson koji nam je značio jako puno i njegov gubitak se itekako osjeti. Stigli su nam, pak, Lund i Igropulo koji su fantastični igrači, ali ponavljam nikakvog pritiska nema. Idemo korak po korak, pa što bude", za kraj će Ninčević.

Pročitajte više