Očajan timing Baldasara: Prepucavanja o prodaji Hajduka u predvečerje derbija nikom ne služe

Foto: Jakov Prkić / Cropix

NASTAVLJAJU se prepucavanja na relaciji grad Split - Hajduk - Torcida. Gradonačelnik Ivo Baldasar odlučan je u prodaji Bijelih, Torcida najavljuje izlazak na ulice, a Uprava Hajduka ulickava iznos ukupnog duga.

"Čuo sam se s Marinom Brbićem i Brankom Ramljak, dobro su odradili posao, zaustavili su katastrofalan trend, ali se generira dug. Da nije bilo modela Našeg Hajduka, dug ne bi iznosio 124 milijuna kuna nego tko zna koliko, 300 milijuna ili više. Za to svaka čast, ali dug nije riješen", rekao je Baldasar.

Precizne brojke Hajdukova dugovanja otkrila je Ljiljana Vučetić Škrabić.

"Preneseni dug iznosi 127 milijuna kuna, a kad se odbiju troškovi amortizacije, ostanu stvarne obveze od 88 milijuna kuna. Rezervirana sredstva za sporove iznose 18 milijuna kuna, 30 milijuna kuna je kredit, a Hajduk ima 25 milijuna potraživanja. Dospjele su obveze oko 40 milijuna kuna. Operativni dug zaključno s 31.12.2012. godine iznosi 24 milijuna kuna", istaknula je Škrabić.

Nastavno na ove brojke, opet se oglasio Baldasar: "Ne razumijem računicu Brbića o stvarnom dugu od 6,8 milijuna kuna i smatram da ne drži vodu. Možemo se igrati s prikazivanjem brojki, ali dug postoji i to je činjenica. Želim upoznati javnost sa stanjem, želim da Naš Hajduk reagira, ja želim najbolje rješenje".

Na Poljudu "silenzio stampa"

Odgovor Udruge Naš Hajduk nije se morao čekati dugo...

"Nitko ne bježi od toga da Hajduk ima svoje probleme, no valjda je svima jasno da su se isti nagomilavali godinama i da se ne mogu riješiti preko noći. Ne možemo se složiti s gradonačelnikom jer smatramo da je funkcioniranje trenutnog modela upravljanja Hajdukom dobro. Pokazalo se da Hajduk može biti samoodrživ, može se sam financirati, a trend rasta duga je u padu. Kada bi još Grad izvršavao svoje obveze poput održavanja stadiona i Hajduku bi bilo lakše funkcionirati", rekao je Tadinac za Dalmacija News.

Na Poljudu su pak proglasili "silenzio stampa" na sva pitanja osim o derbiju protiv Dinama. U Hajduku smatraju da se Baldasarovi istupi događaju u najgore vrijeme. Čelnici Bijelih ovako pokušavaju pred veliki derbi koliko-toliko vratiti atmosferu u momčad. Brbić je obećao kako će za sva pitanja biti otvoren u nedjelju.
 

Pročitajte više