Odbrojavanje uz Index, uz Michelovu simultanku i raketu Hwangboa: Još 48 dana do SP

Foto: Index/Screenshot

OSTALO je još 48 dana do početka najiščekivanijeg događaja godine, do početka Svjetskog prvenstva u zemlji u kojoj je ova igra puno više i od samog života, u Brazilu. Index s vama odbrojava dan po dan, sve do spektakularnog otvaranja u Sao Paolu, kada će cijeli svijet gledati Brazil i Hrvatsku. Prisjećamo se s vama najljepših pogodaka u povijesti svjetskih prvenstava. Odbrojavanje je počelo!

48. Michel: Španjolska - Južna Koreja 3:1, SP u Italiji 1990.

U skupine E koja se igrala u Veroni u Udinama, ždrijeb je smjestio Belgiju, Španjolsku, Urugvaj i Južnu Koreju. Belgija je u otvarajućem dvoboju svladala Koreju 2:0, a s te utakmice posebno se pamti prekrasan gol Michela De Wolfa, dok su Španjolci s Urugvajem odigrali bez golova.

U drugom kolu Belgijci su pobijedili Urugvaj s 3:1, a Španjolci su istim rezultatom svladali Koreance u utakmici koja je ostala upečatljiva po simultanki Michela koji je zabio vjerojatno najljepši hat.trick u povijesti svjetskih prvenstava te po senzacionalnom golu Koreanca Hwangboa. 
 
Najljepši hat-trick u povijesti i senzacionalni gol Koreje
 
Najprije je Michel u 23. minuti zabio iz sjajnog voleja, da bi dvije minute prije odmora Hwangbo s više od 35 metara pogodio same rašlje Zubizarretina gola. U nastavku je na terenu bio samo jedan čovjek - José Miguel González Martín del Campo, poznatiji kao Michel. Legendarni igrač Reala najprije je u 62. minuti izveo krasan slobodnjak za 2:1, da bi u 81. nakon velemajstorskog solo prodora i pravog slaloma kroz obranu Koreje postigao svoj treći gol za konačnih 3:1.
 

U posljednjem kolu po skupinama Španjolska je dobila Belgiju 2:1, golovima opet Michela i Gorizza i kao prva u skupini prošla dalje u osminu finala u kojem će se susresti sa Jugoslavijom, a o toj utakmici i što se tamo događalo, imati ćete priliku čitati rubrici u Odbrojavanje za nekoliko tjedana. 

Pročitajte više