Odluka pada u Münchenu: Bayernov napad zakazao u Ukrajini

Foto: Fotomontaža/Index

PRVA utakmica osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Šahtara završila je bez pobjednika 0:0.

Monstruozni napad Pepa Guardiole ponovno je zakazao, ovaj put u ratnoj Ukrajini. Trener Bayerna krenuo je vrlo ofenzivno na stadionu u Lvivu, gdje Šahtar zbog ratnog stanja na istoku zemlje igra svoje europske utakmice. Nijemci su startali s Müllerom u napadu, Riberyjem i Robbenom na lijevom i desnom boku te Götzeom kao organizatorom igre iza isturene špice. S takvim igračima Šahtar nije imao šanse u borbi za prevlast na sredini terena, ali Ukrajincima je zato išlo u prilog što Guardiolin napad ima ozbiljne uspone i padove ove sezone. U prošlom kolu u Bundesligi, Bayern se iskalio na sirotom HSV-u (8:0). Utakmicu protiv davljenika iz Hamburga sjajno su iskoristili Müller i Lewandowski koji su postigli svoje prve golove u 2015. godini, ali već protiv malo ozbiljnijeg protivnika vidjelo se koliko su daleko od prave forme.

Sigurno im ne ide na ruku i stil igre koji Guardiola forsira, a koji zahtjeva bezbroj dodavanja na sredini terena. Šahtar je fantastično odradio svoje zadatke u defenzivi pa se Bayernova igra svela na solo prodore Robbena i Riberyja. Uglavnom, ništa konkretno nismo vidjeli u prvih 45 minuta, a ista priča nas je čekala i u drugom poluvremenu samo s dodatkom nervoze koja se pojavila kao rezultat nemoći igrača Bayerna.

Alonso dobio crveni na jubilarni stoti nastup u Ligi prvaka


Trojica igrača bavarskog tima završila su utakmicu sa žutim kartonima (Rafinha, Boateng i Schweinsteiger), dok je svoj jubilarni stoti nastup u Ligi prvaka uprskao Xabi Alonso koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton u 65. minuti dvoboja. To ujedno znači da ga nećemo gledati u uzvratu.

Bayernova dominacija nakon tog događaja jednostavno je isparila, ali Šahtar nije znao iskoristiti igrača više pa se utakmica pretvorila u pravu uspavanku. Šahtarovi igrači bi kretali u proboj koji bi gotovo uvijek završavao na nekih 30 metara od Neuera, dok bi Bayernovi igrači svoju brzu polukontru redovito završavali na rubu šesnaesterca i to na način da bi kao u rukometu kružili oko postavljene obrane. 

Uostalom, statistika najbolje otkriva kakva se utakmica igrača u Lvivu. Bayern je uputio osam šuteva prema protivničkim vratima, a od tih osam samo je jedan zabilježen kao šut u okvir gola. S druge strane, Šahtar je imao jedan jedini pokušaj prema Neueru.

Uzvrat je na rasporedu 11. ožujka.

Sastavi:

 

Pročitajte više