Održan povijesni UFC 157: Ronda obranila naslov, Machida sljedeći izazivač!

Foto: Fightsite

UFC 157 je ponudio povijest - prvi ženski meč u najjačoj svjetskoj MMA promociji u kojem je Ronda Rousey zadržala svoju titulu svladavši Liz Carmouche u samoj završnici prve runde. Olimpijska judašica je to napravila na svoj uobičajen način prisilivši svoju protivnicu na predaju "armbarom".

U co-main eventu večeri Lyoto Machida je podijeljenom odlukom sudaca svladao Dana Hendersona i tako ponovno izborio izazivačku poziciju u poluteškoj kategorija. Prilično dosadan i taktički kompliciran meč je gotovo bio predodređen da ode do sudačke odluke, a Brazilac je zasluženo slavio zbog više konkretnih udaraca tijekom dvoboja. Machida čeka rasplet dvoboja Jones vs. Sonnen kako bi saznao svog idućeg protivnika.

Vrlo impresivno svoj je posao odradio bivši izazivač Urijah Faber deklasiravši inače odličnog Ivana Menjivara. Faber je od početka nametnuo visok ritam te je dominacijom u hrvačkom dijelu dao do znanja da ga zanima samo pobjeda. Na kraju se uspio "popesti na leđa" svog protivnika i ugušiti ga prekrasno izvedenim RNC-om. Pobjedom se Faber spasio eventualnog otkaza koji je najavio njegov šef Dana White u slučaju poraza u ovom dvoboju.

Vjerojatno takve sreće neće biti i uvijek čvrsti Josh Neer koji je ubilježio i treći poraz zaredom u oktogonu. Od njega je u Anaheimu bio bolji bivši pobjednik TUF-a Court McGee. Nakon sjajnog dvoboja u kojem su McGeeju pripale prva i treća runda, a Neeru druga dionica, suci su zasluženo pobjedu dali mlađem borcu.

Glavni dio večeri UFC-a 157 otvorili su UFC veteran i bivši izazivač Josh Koscheck te novopridošli Strikeforceovac kojem je ovo drugi put u najjačoj svjetskoj MMA promociji, Robbie Lawler. Nakon sjajnog starta Koschecka koji je apsolutno dominirao prvom rundom, Lawler stiže do velikog preokreta i vrijedne pobjede. Sve se okrenulo kada je odlični udarač plasirao jedno koljeno nakon čega je uslijedila kanonada GNP udaraca. Sudac Dean je na vrijeme prekinuo dvoboj.

Sve u svemu, UFC 157 je itekako opravdao očekivanja javnosti s obzirom na njegovu veliku povijesnu važnost. Snimku čitavog eventa možete pogledati na Fight Channel PPV-u tijekom nedjelje 24. veljače.

Glavne borbe:

Ronda Rousey def Liz Carmouche by Prisiljavanje na predaju (Armbar, 4:49, R1)
Lyoto Machida def Dan Henderson by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)

Urijah Faber def Ivan Menjivar by Prisiljavanje na predaju (Rear-Naked Choke, 4:34, R1)
Court McGee def Josh Neer by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Robbie Lawler defJosh Koscheck by TKO (Punches, 3:57, R1)

Uvodne borbe:

Brendan Schaub def Lavar Johnson by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Michael Chiesa def Anton Kuivanen by Prisiljavanje na predaju (Rear-Naked Choke, 2:29, R2
Dennis Bermudez def Matt Grice by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 29-28)
Sam Stout def Caros Fodor by Podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)
Kenny Robertson def Brock Jardine by Prisiljavanje na predaju (Knee Bar, 2:57, R1)
Neil Magny def Jon Manley by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)
Nah-Shon Burrell def Yuri Villefort by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Pročitajte više