Olića rasprodana HSV Arena pozdravila s "I need a hero", on pokazao da to je, ali nema s kim igrati

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVICA OLIĆ odigrao je za HSV prvu utakmicu nakon povratka u Hamburg, a njegov klub na svom terenu poražane je 0:2 od Kolna i tako ostao na dnu tablice, 15. od 18 klubova, sa samo 17 bodova iz 18 kola i s tek devet postignutih golova.

Samo dan nakon što je Olić potpisao ugovor, njegov klub igrao je prvu utakmicu nakon zimske pauze. Na Volksparku pred 57 tisuća gledatelja gostovao je Koln, čijih je čak pet tisuća navijača došlo u Hamburg i proslavilo veliku pobjedu u napetoj borbi za opstanak u kojoj sudjeluje pola prve Bundeslige i koja će trajati do kraja sezone.

Navijači HSV-a ovacijama su dočekali obožavanog Olića, u čiju čast je prije utakmice s razglasa pušten evergreen "I need a hero".

Slavni klub doista ga i treba u liku napadača-povratnika, jer kako bi sačuvao prvoligaški status HSV će u drugom dijelu prvenstva morati postići puno više od mizernih 9 golova. Ali, požrtvovni i efikasni Olić sam neće biti dovoljan, jer kako je pokazala utakmica protiv također davljenika Kolna, HSV pod hitno treba popuniti rupetinu na sredini terena.

Nažalost za Olića, u klubu kojem se vratio nema dostojne suigrače. Hamburg je u taktičkom rasporedu 4-1-4-1 imao krater na sredini terena, gdje je čistač Westermann ostajao sam, a veznjaci ispred njega stalno su gubili lopte. Nakon jedne takve greške u 62. minuti, Risse je neometan s loptom došao na desetak metara od gola i probušio Drobnyja kroz noge za vodstvo gostiju.

Potpuno ista situacija i na isti način primljen gol dogodio se HSV-u 15 minuta kasnije - očajni Hamburg primio je drugi gol jednako kao i prvi, a zabio mu je i isti suparnički igrač!

Trener domaćih Zinnbauer pokušavao je pokrenuti momčad, pa je do 75. minute izvršio sve tri izmjene, ali uzalud, nakon što se u nastavku ugasio Olić, prestao je igrati i HSV, koji u drugom dijelu nije nijednom zaprijetio gostujućem golmanu.


A od početka utakmice do poluvremena, Olić je igrao kao da je u finalu Lige prvaka: u 3. minuti imao prvi udarac na gol nakon što se u kaznenom prostoru izborio za poziciju i loptu, u 7. minuti pred njim je suparnički branič očistio u zadnji čas. U 10. minuti poslužio Van der Vaarta koji ne pogađa s desetak metara. Nakon "pauze" vraća se u 21. minuti, kada puca preko gola na Jiracekov ubačaj s desne strane, a u 35. minuti lijepo je prošao s lijeve strane i poslao odličan centrašut pred gol, ali Muller kasni. Publika ga je na odmor ispratila velikim pljeskom, ali vidi se kako mu nedostaju suradnici.

Sljedeći veliki test HSV čeka za četiri dana, kada gostuje kod Paderborna, koji se također bori za opstanak.

Sastav HSV-a:

Drobny - Götz, Djourou, Rajković, Jansen - Westermann - N. Müller, van der Vaart, Jiracek, Gouaida - Olić

 

Widget powered by WhatstheScore.com



 

Pročitajte više