Olimpijski duh podijelio Bosnu: Tko će nositi zastavu u Sočiju?

Foto: Screenshot

IZVRŠNI odbor Olimpijskog komiteta BiH jučer nije uspio odabrati stjegonošu za otvaranje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, koje počinju 7. veljače.


Na jučerašnjem zasjedanju Olimpijskog komiteta tijekom rasprave o tome tko će nositi zastavu BiH na najgledanijem sportskom događaju godine došlo je do nesuglasica. Očekivano, do neslaganja je došlo između dva entiteta.

Predstavnici Republike Srpske traže da zastavu nosi skijašica Žana Novaković s Pala, a predstavnici bh entiteta žele Igora Lajkerta, skijaša iz Zenice. Obje strane tvrde da je njihov kandidat uspješniji, Novakovićeva će u Sočiju skijati u dvije, a Lajkert u tri discipline.

"Odluku ćemo donijeti na sutrašnjem sastanku, na kojem će biti i svi treneri iz delegacije za Soči. Želimo da struka da mišljenje o tome tko je uspješniji da donesemo ispravnu odluku", rekao je vođa delegacije BiH Said Fazlagić za Anadolu Agency.

Žana Novaković zastavu je nosila na otvaranju ZOI u Vancouveru 2010. godine.

Hrvatska, na sreću, nije imala problema s odabirom sjegonoše. Hrvatski barjak nosit će naš najbolji skijaš Ivica Kostelić.

Pročitajte više