Oni koji su preživjeli Gipsovu stazu, pričat će: Mario Matt olimpijski pobjednik u slalomu!

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

AUSTRIJA slavi! Mario Matt pobjednik je slalomske utrke na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju! Kostelić je na kraju završio na 9. mjestu u slalomu, a zlato ide u Austriju. 34-godišnji Mario Matt olimpijski je pobjednik u slalomu, drugo mjesto osvojio je Marcel Hirscher, dok je bronca pripala Henriku Kristoffersenu!

Tijek druge vožnje:

10 skijaša od njih 25 koji su nastupili nisu završili utrku. Među njima je i Neureuther.

Pratimo skijaše koji imaju zaostatak manji od sekunde. Marcel Hirscher je preuzeo vodstvo!

Larsson je uspio izgurati Kostelića sa četvrtog mjesta.

Oni sretnici koji su stigli do cilja, uzeli su prva dva mjesta. Kristoffersen iz Norveške trenutačno je prvo, dok je drugi Dopfer iz Njemačke. Kostelić je pao na četvrto mjesto.

Krenuo je Kostelić! Prvi dio staze odradio je bez pogreške, ali Profesor je usporio u drugom dijelu te je u cilj ušao sa zaostatkom od 0.83 stotinke. Kostelić je trenutačno na diobi drugog mjesta. Vodeći je Adam Zampa.

Stazu u drugom laufu postavio je Ante Kostelić. Trojica skijaša na samom početku druge vožnje nisu uspjela završiti utrku.

Katastrofalno je Kostelić otvorio utrku, napravio veliku pogrešku na startu i već na prvom prolazu zaostao 1.12 sekundi za Austrijancem. U drugom dijelu staze je bio bolji, no nedovoljno da upadne u prvih dvadeset. Na 21. mjestu je.

 

Zanimljivo, na prve tri pozicije su prva trojica skijaša koji su se spustili niz stazu. Vodi Austrijanac Mario Matt, drugi je Šveđanin Andre Myhrer koji zaostaje 45 stotinki, a treći je još jedan Šveđanin Mattias Hargin sa 75 stotinki zaostatka. Isti zaostatak kao Hargin ima Talijan Stefano Gross.

Razočarao je prvi favorit Marcel Hirscher koji zaostaje 1.28 sekundi iako nije napravio niti jednu vidljivu pogrešku.

Natko Zrnčić-Dim kasni za Mattom 3.54 sekunde.

Dalibor Šamšal je završio prvu vožnju! Sjajan rezultat budući da je riječ o svjetskom rekorderu po broju odustajanja. Zaostaje četiri sekunde. Sekundu više kasni Matej Vidović.

Prvu vožnju postavio je njemački trener Dopplehofer, a drugu Ivičin otac Ante koji je u Sočiju već postavio kombinacijski slalom gdje je Ivica doskijao do srebra, svog četvrtog olimpijskog.

Tijek utrke:

Više od pet sekundi zaostatka za Vidovića.

Natko Zrnčić-Dim kasni za Mattom 3.54 sekunde.

Dalibor Šamšal je završio prvu vožnju! Sjajan rezultat budući da je riječ o svjetskom rekorderu po broju odustajanja. Zaostaje četiri sekunde.

 

Kostelić je 20. poslije 30 skijaša.

Konačno netko iza Ivice. Šveđanin Baeck kasni 2.32 sekunde.

Razzoli, branitelj naslova, zaostaje 1.80 sekundi. Na 14. je mjestu.

Nakon 20 skijaša Ivica je i dalje posljednji.

Gross je treći! Ima isti zaostatak kao Hargin.

Ligety, zlatni iz veleslaloma, pustio je skiju i doskijao do petog mjesta. U igri je za medalju!

Nakon 15 skijaša Kostelić je dvanaesti s najlošijim vremenom budući da su trojica odustala.

Kraj i za Raicha.

Grange je sjajan! Četvrti je, ima 77 stotinki zaostatka!

Herbst je imao dobro prolazno vrijeme, no pao je i pridružio se Thaleru koji je ranije odustao.

Pinturault je peti, malo više od sekunde iza Matta.

Kostelić je posljednji, sedmi s 2.05 sekundi zaostatka. Katastrofalno je otvorio utrku, napravio veliku pogrešku na startu i već na prvom prolazu zaostao 1.12 sekundi. U drugom dijelu staze je bio bolji, no nedovoljno da izbjegne posljednju poziciju.

Neureuther, jedan od favorita za zlato, napravio je veliku grešku na startu. Zbog nje je na prvom prolazu kasnio više od pola sekunde. Završio je četvrti s 87 stotinki zaostata za Mattom.

Thaler je solidno odradio gornji dio staze, ali je u donjem izletio iako je mogao u TOP 3.

Nevjerojatan zaostatak Kristoffersena! Kasni čak 1.79 sekundi.

Hirscher, prvi favorit utrke, zaostao je na prvom prolazu čak pola sekunde. Na sredini staze je imao sekundu zaostatka, a u cilj je ušao četvrti s 1.28 sekundi zaostatka.

Matt je stvorio prednost na početku, a do cilja ju je povećao na 45 stotinki. Najava njegovog dobrog rezultata.

Drugi je krenuo Myhrerov sunarodnjak Hargin. Loše je odradio gornji dio staze, te je u cilj ušao s 30 stotinki zaostatka.

Myhrer je otvorio olimpijski slalom. Solidna vožnja švedskog skijaša.

Uoči utrke:

 

 

 

Ove sezone Ivica ne briljira u slalomu, te je nakon sedam utrka u Svjetskom kupu tek 15. slalomaš svijeta sa samo 98 bodova. Jedini top 10 rezultat ostvario je na početku sezone u Leviju gdje je bio na korak do postolja, plasiran na četvrto mjesto. U ostalim utrkama bio bio plasiran između 17. i 27. mjesta, a u omiljenom Wengenu je odustao.

"Ja uopće nemam nikakav osjećaj. Ništa mi se ne čini, samo uđem u cilj i vidim da imam očajno vrijeme. Tako je to cijele sezone", rekao je razočarani Ivica nakon olimpijskog veleslaloma u Sočiju.

Od četiri olimpijska srebra, tri su iz kombinacije, a jedno je slalomsko. Prije četiri godine u Vancouveru Kostelić je zaostao 16 stotinki za pobjednikom Giulianom Razzolijem - dovoljno za drugo mjesto.

Četiri godine ranije je bio blizu medalje, završio je šesti, a od brončanog Rainera Schoenfeldera ga je dijelilo samo 30 stotinki.

Na svojim debitantskim Igrama u Salt Lake Cityju Ivica je sjajno odradio prvu vožnju na "ludoj" stazi na kojoj je odustalo čak 28 skijaša. Bio je četvrti i jako blizu prve medalje. Ipak, nije se uspio izboriti s pritiskom, te je u drugoj vožnji ispao.

Pročitajte više