Oni su budućnost hrvatskog futsala: Kadeti Ljubeščice prvaci Hrvatske

Foto: Index

IGRAČI Krunoslava Horvatića novi su kadetski prvaci Hrvatske u futsalu. U finalnom susretu bili su bolji od MNK Kijevo Knin rezultatom 4:2. Dobre igre od petka nastavili su i u subotu i nedjelju, a individualna kvaliteta koju posjeduju rezultirala je i nagradama za najboljeg igrača i strijelca završnice. U utakmici za treće mjesto MNK Porto Tolero svladao je Alumnus s 4:2 i tako osvojio brončanu medalju.

Nakon odličnog nastupa u petak MNK Alumnus je i u subotu ujutro u sklopu drugog kola odigra odličnu utakmicu. Igrači Matije Capara slavili su nad MNK Mala Mljekara rezultatom 7:3, dok je u istoj skupini MNK Kijevo bilo golgeterski raspoloženo protiv Otočca. Kninjani su pobijedili s visokih 9:0.

Poslije takvog raspleta događaja bilo je evidentno da će o finalistu skupine B odlučivati međusobni ogled Alumnusa i Kijevo Knina.

Kninjani su u toj utakmici pokazali da su najave o velikoj obrambenoj moći koju posjeduje njihova momčad apsolutno točne. Alumnus je pokušavao s dugim napadima koji su se često razbijali već na prvom redu Kninske obrane, da bi u napadu Kijevo vješto koristilo greške zagrepčana i kažnjavali ih pogocima. Konačnih 5:1 za Kijevo bilo je više nego zasluženo, a samouvjerena predstava igrača iz Zvonimirova grada pred finale istaknula ih je u prve favorite turnira.

U posljednjoj utakmici skupine B, Mala Mljekara je s visokih 13:2 svladala Otočac.

U skupini A sve je bilo odlučeno već nakon drugog kola. MNK Ljubeščica je svladao MNK Našice s 10:2, a nakon što su u drugoj utakmici MNK Porto Tolero i MNK Lika Šport odigrali 2:2 bilo je jasno da će u finale Ljubeščica.

Treće kola skupine A bilo je revijalnog karaktera. Ljubeščica je zbog odmora pred finale mogla sebi dopustiti i poraz od Porto Tolera koji je Pločane odveo u dvoboj za treće mjesto. Prošlogodišnji prvak Hrvatske, MNK Lika Šport je tek u svojoj trećoj utakmici došao do pobjede. Slavili su Ličani nad Našicama u susretu revijalnog karaktera rezultatom 7:2.

Nedjelju su otvorili MNK Našice i MNK Otočac susretom za sedmo mjesto. Slavio su igrači Željka Tonkovića rezultatom 6:4 i tako donijeli Otočcu prvu pobjedu na kadetskoj završnici.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, ali ovaj put u susretu za peto mjesto, slavila je Mala Mljekara. Nakon neriješenog prvog poluvremena, dečki iz Valpova su u drugom ipak bili malo bolji i pobijedi su 5:2.

Matija Capar i Alumnus su protiv MNK Porto Tolero tražili brončanu medalju na domaćem parketu. Fizički moćniji Pločani su sredinom drugog poluvremena imali prednost od 3:0 što je natjeralo Alumnus na igru s vratarem u polju. Ubrzo Alumnus smanjuje rezultat na 3:2. U posljednjoj minuti imali su igrači Matije Capara veliku priliku za poravnanje rezultata, ali u ključnom trenutku, dok je bio sam pred golom, napadač Alumnusa se poskliznuo, a Porto Tolero u kontranapadu postavlja konačnih 4:2 i osvaja brončanu medalju.

Finalni susret bio je sraz najboljeg napada, MNK Ljubeščica i najbolje obrane, MNK Kijevo Knin. Nakon prvog poluvremena u kojem su mreže mirovale, igrači sa sjevera Hrvatske uspjeli su slomiti otpor obrane Kijeva. Nošeni najboljim igračem završnice i svojim kapetanom, Lukom Ivanušecom, igrači MNK Ljubeščice na kraju su slavili sa 4:2.

Uz nagradu za najboljeg igrača u MNK Ljubeščicu otišla je i nagrada za najboljeg strijelca, osvojio ju je Dario Vizinger, dok je najbolji vratar iz redova MNK Kijevo Knin, Ivan Jurišić. Nagradu za fair - play osvojio je MNK Alumnus.

Pročitajte više