Oproštaj majstora: Vuga nakon 23 godine ide u mirovinu

Foto: Hina

DAVOR VUGRINEC večeras će odigrati posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri. Slavenu u Koprivnicu dolazi Zadar, koji je jučer doznao kako je od iduće sezone gotovo sigurno drugoligaš, a utakmica počinje u 18 sati.

Vugrinec je započeo karijeru u rodnom Varaždinu gdje je pet godina igrao za Varteks (od 1992. do 1997.), zatim je preselio u turski Trabzonspor, a nakon Turske odradio je pet godina u Italiji igrajući za Lecce, Atalantu i Cataniju. Godine 2005. stigao je na Kantridu, a nakon sjajne sezone u dresu Rijeke Vuga je potpisao za Dinamo. Na Maksimiru se zadržao dvije godine, a isto toliko nastupao je i za Zagreb te Varaždin. Iako je htio zaključiti karijeru u Varaždinu, njegov matični klub ispao je iz Prve lige pa je Vugrinec 2012. godine potpisao za Slaven u kojem će večeras zaključiti karijeru.

Najbolji strijelac HNL-a svih vremena

Vuga je zabio sedam golova u 28 odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, ali u povijest hrvatskog nogometa ući će kao najbolji strijelac HNL-a svih vremena. Do sada je postigao nevjerojatnih 146 golova u prvoligaškoj karijeri.


Vugrinec starta protiv Zadra

Trener Slavena Ante Čačić najavio je kako će Vugrinec, posljednji put u karijeri, biti u startnoj postavi.

"Davor Vugrinec koji se oprašta od nogometa bit će u početnom sastavu, dok će zbog ozljede izostati Edson, a također zbog ozljeda su upitni Purić i Geng. No, imat ćemo sastav koji može osvojiti bodove sa Zadranima", poručio je Ante Čačić.

"Vjerujem u pobjedu s kojom bi se na najljepši način oprostili od naših navijača i još jednom pokazali da zaista igramo prvoligaški nogomet", zaključio je.

U nedavnom intervjuu za Index priupitali smo Vugu da u kratkim crtama sumira svoju karijeru i kaže žali li za nečim.

 ''Nimalo. Prezadovoljan sam s karijerom. U ono vrijeme kad sam ja počinjao Serie A je bila nogometni NBA, san svakog igrača bio je zaigrati u najboljoj Ligi na svijetu. Kao klinci smo obožavali talijansku ligu, navijali smo za Romu. Sanjao sam da jednog dana tamo zaigram i na kraju mi se taj dječački san i ostvario. Također, igrao sam za reprezentaciju, nastupio na Svjetskom prvenstvu. Zaista ne žalim ni za čim", rekao nam je, a onda se ipak prisjetio nečeg:

''Hajduk. Tri puta sam bio na korak do Hajduka, no nažalost, nikad nisam zaigrao za Bijele. Što se tiče te priče, ne znam baš sve detalje, ne znam zbog čega me Ćiro nije htio, no istina je i da kad sam se vratio iz Italije nisam bio nešto previše spreman i raspoložen za nogomet. Imao sam nekih problema i s ozljedama i s raskidom ugovora sa Catanijom. Trenirao sam lagano s Varteksom, a u međuvremenu sve sam bio dogovorio sa Štimcem. Ipak, Ćiro me nije želio i na kraju sam umjesto na Poljudu, završio na Kantridi. Da, sad kad razmišljam o tome, žao mi je, jer sam kao klinac bio navijač Hajduka.''

Pročitajte više