Osijek doveo Dragana Blatnjaka!

Foto: Screenshot

PREMA vijestima koje dolaze iz Gradskog vrta Osječani su se pojačali nekadašnjim napadačem Zadra i Hajduka Draganom Blatnjakom.

"Istina je, angažirali smo iskusnog Dragana Blatnjaka nekadašnjeg napadača Zadra i Hajduka. Vjerujemo da je on pravo pojačanje za našu mladu momčad. Blatnjak dolazi kao slobodan igrač, a u Gradskom vrtu će se zadržati do ljeta. Neće nas puno koštati. Uzeli smo ga da nam pomogne premostiti trenutačne probleme u napadu", rekao je predsjednik kluba Josić.

Inicijator tog transfera bio je trene Mršić koji je Blatnjaka trenirao u Zadru.

"Treba samo vidjeti u kakvom je tjelesnom stanju. Poznam ga i znam da je riječ o igraču koji drži do sebe, ozbiljan je u radu i očekujem da će nam biti odmah spreman pomoći. Za mene je to odličan igrač uz kojeg će moći profitirati i naši mladi napadači. Imat će što naučiti od njega. Po svim parametrima morao bi biti pojačanje", rekao je trener Osječana.

Prisjetimo se, Dragan Blatnjak karijeru je počeo u Brotnju iz Čitluka. Od 2001. do 2003. igrao je na zadarskim Stanovima, nakon čega je prešao na Poljud. U dresu Hajduka zadržao se tri sezone prije no što je krenuo trbuhom za kruhom. U Rusiji je igrao četiri godine za Khimki, a potom i dvije za Rostov.

29 pogodaka postigao je Blatnjak u HNL-u. U dresu Hajduka zabio 17 i 12 kao igrač Zadra. 12 nastupa skupio je za reprezentaciju BiH od 2002. do 2007. godine. U šest ruskih sezona odigrao je 131 susret Premier lige, upisavši 13 golova i 24 asistencije. Prema Transfermarktu 31-godišnji napadač vrijedi pola milijuna eura.

Pročitajte više