Osijek šokirao Dinamo: Mišić u zadnjoj minuti donio pobjedu na Gradskom vrtu!

Foto: Hina, Facebook

U TREĆOJ utakmici 28. kola HNL-a Osijek je u svom Gradskom vrtu svladao Dinamo s 3:2 i tako pobjegao sa začelja prvenstvene ljestvice. Do velike pobjede došli su u posljednjim minutama susreta.

Na stadionu u Osijeku okupilo se oko sedam tisuća gledatelja, podrška Kohorte bila je glasna od prve minute, a u većem broju pristigli su i Bad Blue Boysi. Na terenu, pak, nije bilo većih uzbuđenja na samom početku, sve do 13. minute kad se Šorša nenadano našao sam pred Ježinom, no nije uspio iz okreta zahvatiti loptu i uputiti udarac.
 
Greda na jednoj, pogodak na drugoj strani
 
Pet minuta kasnije nakon igranja rukom imao je priliku Fernandes, odmah potom i Soudani, no prvi udarac je blokiran, a drugi nije bio dovoljno precizan. Igralo se potom uglavnom na sredini, Dinamo je imao loptu, ali ne i previše ideje prema naprijed. U 37. minuti mogli su ipak povesti, no solo prodor Brozovića zaključen je njegovim udarcem sa 16 metara u gredu.
 
Par minuta potom, u 41., mreža se konačno zatresla, i to ona iza Ježine. Mišić je lijepo pronašao Cesareca u kaznenom prostoru, a on je primirio loptu i mirno pogodio nebranjeni dio mreže za 1:0, a s tim rezultatom se otišlo na predah.
 
Cesarec prekrasno pogodio sa 16 metara
 
U nastavak su gosti ušli odlučniji u namjeri da dođu do pogotka, no sve pokušaje zaustavljao je Mikulić. Na drugoj strani su domaćini prijetili iz kontri i polukontri, a iz jednog od takvih napada Mišić je ponovno pronašao Cesareca, ovaj put na vrhu šesnaesterca, a napadač Rijeke na posudbi u Gradskom vrtu prekrasno je pogodio pod gredu za 2:0.
 
Slavlje na tribinama bilo je sve veće kako su minute protjecale, no crna rupa u igri Osijeka vratila je Dinamo u igru. Prvo je u 80. minuti Čop petom ostavio za Fernandesa, a ovaj je s ruba kaznenog prostora iskosa pucao u bliži kut, lopta se na putu jednom odbila i prevarila Mikulića.
 
Povratak Dinama i mat Mišića u zadnji čas
 
Četiri minute potom Čop je primio loptu između dva stopera, sam krenuo na Mikulića i lagano zabio za 2:2 i šok na tribinama. Bio je tada dojam da je moguć jedino potpuni preokret, a da Tomislav Rukavina i igrači mogu biti zadovoljni ako sačuvaju bod.
 
Modri, danas u zlatnim dresovima, krenuli su po treći gol, no on je pao na drugoj strani. Borna Barišić je u 89. minuti povukao kontru, prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu, a tamo je neometani Josip Mišić mirno glavom zabio pored Ježine za 3:2. 
 
Do kraja potom nije bilo vremena za novu promjenu rezultata, Dinamo je doživio treći poraz u prvenstvu ove sezone, a Osijek se s tek trećom pobjedom dokopao željene osme pozicije, koju mu sutra može oduzeti Slaven Belupo eventualnom pobjedom protiv Splita.

Osijek: Mikulić, Kurtović, Bralić, Cesarec, Glavaš, Jonjić, Škorić, Šorša (Barišić), Matas, Mišić, Ugarković (Vidaković).

Dinamo: Ježina, Soudani, Šimunić, Šimunović, Antolić, Fernandes, Pivarić (Pavičić), Leko, Halilović (Lima), Brozović, Čop.

Prva liga, 28. kolo:

Osijek - Dinamo 3:2 (Cesarec 41', 69, Mišić 89'/Fernandes 80', Čop 84')

Pročitajte više