Osijek uzalud napadao, Istra 1961 prokušanim receptom slavila u Gradskom vrtu

Foto: Hina

NAKON jučerašnjeg slavlja Hrvatskog dragovoljca na Stanovima 24. kolo MAXtv Prve lige nastavilo se utakmicom u Gradskom vrtu između Osijeka i Istre 1961.

Istra je na kraju slavila s minimalnih 1:0, Radonjić je krajem prvog dijela realizirao jednu od rijetkih prigoda gostiju, dok su svi napadi domaćina odlazili pored vrata ili ih je zaustavio Lovrić.

Od samog početka Osijek je bio angažiraniji prema naprijed Pamićeva ekipa posvetila se prokušanom receptu na gostovanjima, vrebanju prilike iz kontranapada uz čvrst obrambeni blok.

U prvom dijelu najviše je prijetio Mile Škorić, ali njegovi pokušaji nisu bilo dovoljno precizni, baš kao ni njegovih suigrača. Dobro je u 13. minuti pokušao Vitaić iz slobodnog udarca, nešto kasnije i Dugandžić i Jonjić, ali nije bilo promjene rezultata.

U 37. minuti Škorić je imao najbolji prigodu, izašao je sam pred Lovrića, ali vratar je bio uspješniji, a tri minute nakon toga Istra je povela. Yoon je spustio jednu loptu Radonjiću u kazneni prostor, stasiti napadač je primio i snažnim udarcem iz okreta matirao Mikulića.

Poluvrijeme je završilo 0:1, a u nastavku je novi Osijekov trener Rukavina krenuo s još više snaga prema naprijed, no nije to donijelo željeni učinak. Brojna nabacivanja u kazneni prostor gostiju nisu stvorila veće opasnosti.

Pulski prvoligaš obranio se čvrsto do kraja, zaprijetio nekoliko puta iz kontranapada i na kraju došao do desete ovosezonske prvenstvene pobjede. S 35 osvojenih bodova barem privremeno preskočila je Istra 1961 Split i sad se nalaze na petoj poziciji, s četiri boda zaostatka za Lokomotivom na četvrtoj poziciji, koja bi mogla voditi u Europu.

Osijek nije dobro startao pod novim trenerom, bio je ovo njihov 15. prvenstveni poraz, ostali su na pretposljednjem mjestu s dva boda prednosti ispred posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca.

MAXtv Prva liga, 24. kolo:

Osijek - Istra 0:1 (Radonjić 40')

 

Pročitajte više