Rijeka i Dinamo igraju utakmicu sezone. Prijenos će biti na kanalu koji svi imaju

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

RIJEKA i Dinamo u nedjelju u 19:30 na stadionu Rujevica igraju derbi 33. kola SuperSport HNL-a. Ulog je ogroman jer bi izravni dvoboj dvaju vodećih klubova mogao odlučiti o prvaku. Do kraja sezone ostala su četiri kola, a vodeći Dinamo ima bod prednosti u odnosu na Rijeku. Podsjetimo, ako će na kraju sezone imati isti broj bodova, prvak će biti Dinamo zbog boljeg međusobnog omjera.

HTV prenosi jednu utakmicu po kolu, i to nedjeljom, a sada će to biti baš derbi Rijeke i Dinama, što znači da će svi moći gledati možda i najvažniju utakmicu sezone. Emisija Stadion uoči utakmice počet će u 19 sati. Televizijski prijenos bit će na HTV-u 2, a susret će se moći pratiti i putem Hrvatskog radija.

Rijeka kiksala i prepustila Dinamu prvo mjesto

Rijeka je kiksala kod Lokomotive te je poražena 3:1 čime je Dinamu prepustila prvo mjesto. Time je prekinut niz Rijeke od devet uzastopnih pobjeda bez primljenog gola u svim natjecanjima, a zadnji poraz i primljeni gol prije toga je bio baš protiv Dinama na Maksimiru kada je izgubila 1:0 golom Frana Brodića iz penala u sudačkoj nadoknadi.

Prekinut je i nevjerojatan niz Rijeke bez primljenog gola iz igre koji je trajao ukupno 21 sat i 21 minutu, odnosno od pobjede 1:2 na Poljudu protiv Hajduka u siječnju.

S druge strane, Dinamo je u pravom trenutku ušao u formu te je nakon remija 1:1 u Osijeku na početku ožujka zaredao osam ligaških pobjeda. Rezultat Rijeke prošlog vikenda mu je došao kao naručen jer sada domaćini nemaju prostora za kalkulacije, nego moraju ići na pobjedu protiv Modrih.

Pročitajte više