Oštećen i Real: Sudac nije vidio zaleđe Van Persieja i ruku Raffaela!?

Foto: AFP

DOK se većina britanskih medija bavi analizom ključne odluke turskog suca u sinoćnjoj utakmici Manchester Uniteda i Real Madrida, španjolski se mediji pitaju je li pogodak Uniteda za početno vodstvo uopće bio regularan. Osim toga, činise da je Real oštećen i za penal, jer je Raffael na gol-crti jedan udarac obranio rukom.

Opći dojam, kojeg podržavaju obje strane, je da je suđenje na utakmici bilo loše. Englezi su poveli u 48. minuti autogolom Sergija Ramosa, no neposredno prije gola, Danny Welbeck uposlio je Robina van Persieja koji je iz blizine pucao u vratara. Nakon odbijanca u nastavku akcije United je poveo.

Španjolci sumnjaju da je u trenutku kada je Welbeck poslao loptu Van Persieju, Nizozemac bio u zaleđu koje linijski i peti sudac iza gola nisu registrirali.

Na snimkama utakmice teško je procijeniti je li se doista radilo o zaleđu jer se radilo i centimetrima. Procijenite sami.
 

Druga sporna situacija na štetu Madriđana bila je i obrana rukom Raffaela na gol-liniji kojom je spriječio pogodak kod rezultata 0:0. Glavom je iz blizine pucao Higuain.

Pročitajte više