Otac Ivana Perišića poručuje reprezentativcima: Šukerovih pola milijuna eura donirajte Vukovaru

Foto: Guliver Image/Getty Images

DAVOR ŠUKER najavio je kako će hrvatski reprezentativci dobiti pola milijuna eura na ime premija ako se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Ante Perišić, otac nogometaša Ivana, došao je na ideju da se taj novac u slučaju plasmana donira Vukovaru u kojem se jučer obilježila godišnjica stradanja grada u Domovinskom ratu.

"Sve se poklopilo. Nije mi namjera nametati se, pogotovo kroz medije, ali osjećao sam da kao bivši branitelj koji se `skinuo´ nakon Oluje i kao otac jednog od reprezentativaca imam nešto za reći. Sve ovo izrazito emotivno doživljavam, a nisam izmislio toplu vodu. Ako Bog da pa da Hrvatska pobijedi nadam se da će igrači i stožer prihvatiti moju sugestiju", rekao je Ante za Slobodnu Dalmaciju i otkrio zašto baš Vukovar.

"Svi mi dobro znamo kakvo je stanje u tom gradu, treba pomoći onima kojima je najteže. S druge strane Vukovar je i asocijacija na domoljublje, a kroz reprezentaciju svi mi po tom pitanu punimo baterije. Pred utakmicu s Islandom treba nam i dodatan nacionalni naboj. Ako pobijedimo bit će i igračima to motiv više", izjavio je Ante čiji je sin, koji igra u njemačkom Wolfsburgu, za reprezentaciju nastupio 24 puta.

Podsjetimo, Hrvatska put u Brazil traži večeras od 20.15 protiv Islanda.

Pročitajte više