Overeem pao na doping testu: "On je idiot, moron i kreten bez mozga!"

PRVI izazivač za naslov UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji Alistair Overeem bio je pozitivan na dopinškom testu napravljenom 27. ožujka.

Sportska komisija Nevade objavila je da je Nizozemac imao povećani T/E omjer, odnosno omjer testosterona i epitestosterona, što može ukazati na uporabu steroida. Overeemov A uzorak imao je omjer od preko 10:1, a limit je 6:1. Bivši Strikeforceov prvak bio je među šestoricom testiranih nakon pressice za UFC 146. Junior Dos Santos, Frank Mir, Antonio Silva, Cain Velasquez i Roy Nelson bili su negativni.

Ovo nije prvi put da je Overeem pokušao izigrati NSAC. Za meč s Brockom Lesnarom dobio je uvjetnu dozvolu za nastup nakon što se nije pojavio na testiranju, već se testu podvrgao naknadno. UFC se još nije očitovao o slučaju, a lako je moguće da će netko od boraca s main carda za UFC 146 biti novi izazivač Juniora Dos Santosa. Overeem ima pravo zatražiti i analizu B uzorka.

Trideset minuta prije nego što je Atletska Komisija Nevade obavijestila svijet da je izazivač UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji, Alistair Overeem pao na doping testu, ljudi iz Komisije su obavijestili šefa UFC-a, Danu Whitea. Dakako, bio je to šok za Whitea kojem je ovo upropastilo, vjerovali su mnogi, jednu od najgledanijih priredbi godine. Do UFC-a 146 gdje su Overeem i Dos Santos trebali biti main event ostalo je tek nešto više od mjesec dana.


“Više sam nego ljuti zbog ovog. Tako sam jebeno ljut da čak ne znam od kud početi. Ovo je iznad…ne znam koju riječ upotrijebiti, ovo je potpuno neshvatljivo. Ne mogu shvati kako je ovo moguće. On je potpuni idiot, moron, kreten bez mozga. Da bi netko ovo napravio ne smiješ imati niti malo mozga”, poručio je Overeemu bijesni šef.

“Najgore od svega je to što je on sjedio ispred nas i lagao. Kako glup moraš biti da bi to napravio? Iskreno, moraš biti ozbiljno glup. Svatko tko upotrebljava steroide u ovom trenutku je potpuni jebeni moron”, dodao je White.

Prema nekim procjenama UFC je samo od meča Overeem vs. Dos Santos, odnosno od UFC-a 146 mogao zaraditi tridesetak milijuna dolara. Dobar dio kolača bi pripao Nizozemcu s obzirom na njegov vrlo unosan ugovor s američkom promocijom. Upitan o budućnosti Overeema u oktogonu i najjačoj svjetskoj organizaciji, White je odgovorio da ipak treba pričekati detaljne informacije vezane uz izvješće Atletske Komisije i da na koncu želi čuti Alistairovu stranu priče. S obzirom da je, prema vlastitom priznanju, previše ljut na njega, ugodni razgovor s Overeemom će prepustiti braći Fertitta.

“Ne izgleda dobro za njega, zar ne? Ne izgleda dobro”, zaključuje White.

Nizozemac ima pravo tražiti da analizu uzorka B, no vrlo je vjerojatno da se ništa bitno neće promijeniti. Dvoboj protiv Juniora dos Santosa je prošlost.

Pročitajte više