Ovo je jedini Brazilac koji će u četvrtak navijati za Hrvatsku

Foto: Peru.com

DAVID FONSECA PIMENTEL rođen je u Brazilu, živi u Brazilu i s Hrvatskom nema baš nikakve veze. Nema u Hrvatskoj daljnju rodbinu, nikakve babe ni stričeve, ali svejedno će u četvrtak navečer, u kockastom dresu na tribinama stadiona u Sao Paulu, bodriti ekipu Nike Kovača.

"Ovo je jedinstvena prilika da uživo vidim reprezentaciju koju obožavam. To mi se ne događa često. Kada sam vidio rezultate ždrijeba, odmah sam kupio karte za sve utakmice na kojima će Hrvatska igrati, čak i za utakmice u kojima bi mogli igrati nakon eliminacijske faze", kaže ovaj vatreni navijač Hrvatske.

Odakle ta ljubav prema Hrvatskoj? Kriv je, kaže 30-godišnji David, Davor Šuker. U golove najpoznatijeg hrvatskog napadača se ovaj mladi Brazilac zaljubio na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Malo je falilo da tada Hrvatska odigra finale s Brazilom. Ali do kraja je ipak otišla Francuska.

Od tada David fanatično prati sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. I bio je jako tužan kada je 2006. Hrvatska poražena od Brazila 1:0, te nije uspjela proći ni skupinu. "Bilo mi je jako teško to prežaliti", kaže David, koji se nada da će ishod ovoga puta biti drugačiji. Na terenu više nema Šukera da to osigura svojim golovima, ali David sada ionako ima novog ljubimca - Luku Modrića.

Pročitajte više